StoryEditor
SplitMJERE OPREZA

Petstotinjak zaposlenika splitskog Ericssona do daljnjega neće dolaziti na posao: Posao nam ne pati, radimo od kuće, sastanke imamo preko Skypea... 

Piše Merien Ilić
26. veljače 2020. - 10:22
Zaposlenici splitskog Ericssona neko će se vrijeme viđati samo preko SkypeaDuje Klarić/Arhiv/HANZA MEDIA

Nakon što je mlađem muškarcu iz Zagreba jučer potvrđen koronavirus, te se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu, njegove radne kolege iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla zamoljene su da do daljnjega rade od kuće, a u međuvremenu provest će se dezinfekcija radnog prostora dok će se zaposlenicima javiti što dalje.

Od kuće ovih dana rade i djelatnici ove velike tvrtke iz Splita, njih petstotinjak, kojima je također stigla obavijest da posao mogu raditi od kuće.

- Kolege u Splitu i Osijeku također su dobile upute da mogu ostati kod kuće, kao mjere predostrožnosti u ovoj situaciji. S obzirom da na prirodu našeg posla, nije nikakav problem raditi od kuće jer nam samo treba dobar internet i tehnička oprema koju imamo.

Održali smo redoviti sastanak preko Skypea, tako da posao nimalo ne pati. Nije ništa čudno da radimo izvan radnih prostorija - rekao nam je jedan programer iz Splita.

#KORONAVIRUS U HRVATSKOJ#ERICSSON NIKOLA TESLA

Izdvojeno

28. svibanj 2020 17:47