StoryEditorOCM
SplitPapa Wojtyła

Petar Škorić: Odužit ćemo se Ivanu Pavlu II. podizanjem spomenika u Splitu, tražit ću da taj prijedlog bude uvršten na sjednicu Gradskog vijeća

Piše Gabrijela Radanović
23. listopada 2020. - 10:40
Mnoštvo Splićana i ljudi iz svih krajeva Hrvatske dočekalo je Papu Ivana Pavla II. prilkom posjeta Splitu u listopadu 1998.Božidar Vukičević /Arhiv/ Cropix

Povodom spomendana pape svetog Ivana Pavla II., predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić jučer je na svojem Facebook profilu najavio da je u pripremi prijedlog zaključka za provođenje natječaja za izradu umjetničkog rješenja za spomenik Ivanu Pavlu II.

- Hrvati će mu zauvijek biti zahvalni za to što se zauzimao za mladu hrvatsku državu u trenucima kada to u međunarodnoj zajednici nije bilo popularno i što je jedan od najzaslužnijih svjetskih državnika za međunarodno priznanje i afirmaciju Hrvatske. Iako mu se za takvu ulogu nije lako odužiti, Grad Split će to učiniti podizanjem spomenika u njegovu čast - najavio je Škorić te virtualnu objavu dodatno prisnažio sjećanjem na Ivana Pavla II.

- Vjernici iz cijelog svijeta uvijek će se prisjećati našeg pape i uvijek će biti zahvalni na svemu što je činio za svog života, što je širio Božju riječ u svim krajevima svijeta, što se zauzimao za mlade i položaj mladih u društvu, a posebno će ostati zapamćena njegova uloga u zauzimanju za potlačene narode koji su se u vrijeme njegovog pontifikata nalazili pod komunističkim sustavom i za kasniju uspostavu demokracije - napisao je predsjednik splitskog HDZ-a te najavio kako će se prijedlog Zaključka o pokretanju postupka za provođenje projektnog natječaja za izradu umjetničkog rješenja za spomenik Ivanu Pavlu II. naći na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 15:00