StoryEditorOCM
SplitIZMJENA NA VRHU

Petar Škorić izlazi iz Gradskog vijeća! Na njegovo mjesto trebao bi do kraja mandata Andre Krstulovića Opare sjesti upravo - Vice Mihanović

21. studenog 2020. - 10:27

Iako još nema naznaka kada će biti iduća sjednica Gradskog vijeća, vijećnici su itekako aktivni. Nakon što je petero dojučerašnjih vijećnika Pametnog napustilo stranku i otišlo u nezavisne, evo još jedne ključne promjene i u sastavu lokalnih zastupnika iz redova HDZ-a.

Naime, Petar Škorić, predsjednik kluba vijećnika koalicijske većine i još kratko aktualni predsjednik splitske organizacije odlučio je - izaći iz Vijeća!

Taj njegov potez zapravo je logičan slijed događaja nakon što se nije kandidirao za predsjednika na unutarstranačkim izborima koji se održavaju sutra.

Praksa je, doznajemo, da se predsjednik gradske organizacije uvijek kandidira na najviše pozicije u izvršnoj vlasti, odnosno Gradskom vijeću.

Po svemu sudeći, na mjestu Škorića u lokalnom parlamentu trebao bi do kraja mandata ove gradske vlasti sjediti upravo Vice Mihanović, jedini kanidat za predsjednika splitskog HDZ-a.

image
Duje Klarić/Cropix

Škorić se javno zahvalio svim svojim suradnicima, svim članovima i simpatizerima na potpori i razumijevanju tijekom proteklih godina.

- Zajedno smo učvrstili našu političku zajednicu, sa željom da osnaženi novim stranačkim vodstvom i novom energijom nastavimo pobjednički niz i daljnje uspješno djelovanje.

Dužnosti vijećnika i zamjenika predsjednika Gradskog vijeća prepuštam novom stranačkom vodstvu u iskrenoj želji da se kroz iste i svoj zacrtani smjer dodatno afirmiraju do sljedećih lokalnih izbora.

U najboljoj namjeri i s ciljem kontinuiteta dobrog upravljanja gradom, svoje znanje i iskustvo stavljam na raspolaganje svim članovima naše pobjedničke stranke - zaključio je Škorić.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 06:57