StoryEditor
Splitdobro se osjeća

Petar Škorić: Da, imam koronavirus. Blagi simptomi su mi se pojavili uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Na godišnjem sam i u samoizolaciji

Piše Gabrijela Radanović
8. kolovoza 2020. - 14:54
Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, pozitivan je na koronavirus. Potvrdio nam je to u telefonskom razgovoru i kazao da su mu se blagi simptomi zaraze pojavili uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

- Otkazao sam planirani odlazak u Knin i javio se epidemiologu i podvrgnuo testiranju na koronavirus, a test je bio pozitivan. Dobro se osjećam te osim blaže temperature prva dva dana za sada nemam nikakvih drugih simptoma.

Prema uputama epidemiologa prijavio sam kontakte koje sam imao 48 sati prije pojave prvih simptoma i osobno o tome obavijestio sve te osobe- rekao je Škorić koji je ujedno i ravnatelj Županijske uprave za ceste. No, u trenutku kada je osjetio simptome i podvrgnuo se testiranju, već se nalazio na godišnjem odmoru.

- Budući da sam na godišnjem odmoru s obitelji, kontakt sam imao s vrlo malim brojem osoba, odlučio sam samoizolaciju i borbu s Covidom 19 provesti u miru, u krugu najmilijih, bez nepotrebnog uznemiravanja obitelji i poznanika. Bez obzira na to što se osjećam dobro i trenutno nemam nikakvih simptoma bolesti pozivam sve da ovu bolest ne doživljavaju olako i da se pridržavate svih mjera kako bi smanjili širenje virusa - poručio je čelnik splitskog HDZ-a.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 15:51