StoryEditor
SplitMAKSIMALNO FOKUSIRAN

Petar Škorić čestitao Zoranu Milanoviću, a župan Boban poručio da će sutra svanuti novi, sunčani dan

Piše Ana Franić
5. siječnja 2020. - 21:59
hdz01

U sjedištu županijskog HDZ-a u Splitu, pomno se prate izlazne ankete i prvi neslužbeni rezultati.

- Zahvaljujem svim biračima koji su izišli na izbore, posebno onima koji su dali potporu našoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović. Cijenim volju svih birača, kako onih koji su dali svoj glas našoj kandidatkinji, tako i onima koji su glasovali za Zorana Milanovića.

Pričekajmo kraj rezultata, a tada će biti onako kako je hrvatski narod glasovao i odabrao. Čestitam pobjedniku, a predsjednici hvala na svemu što je učinila za našu zemlju u proteklih 5 godina.

Rezultati neće utjecati niti poljuljati našu volju za nastavak rada na dobrobit naših sugrađana. I bit ćemo maksimalno fokusirani kako bismo pridobili one građane koje nam ovoga puta nisu dali povjerenje, rekao nam je Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a. 

Podsjetimo, nakon rezultata prvog kruga, Škorić je govorio kako su se "glasovi njihove kandidatkinje podijelili sa Škorom i u Splitu imamo preko 50 posto i vjerujemo da će i u drugom krugu Split potvrditi da je hrvatski Split i da HDZ stoluje u gradu Splitu.

Oglasio se i župan Blaženko Boban.

Čestitam svim glasačima koji su izašli na ovaj dan, festival demokracije. Prije svega, čestitam kako sada stanje stoji vjerojatno novom predsjedniku na izborima. Osvrnuo bi se na rezultate unutar Splitsko-dalmatinske županije koji kao i uvijek, stojimo na braniku HDZ-a.

Na više od 75 posto obrađenih biračkih mjesta u našoj županiji , gospođa Kolinda Grabar-Kitarović je dobila nešto manje od 60 posto glasova za sada. Što je uistinu dobar rezultat za Splitsko- dalmatinsku županiju i pokazuje smjer i daljeg upravljanja i žuapnijom i prostorom na kojima su glasači danas izašli na izbor. Želim zahvaliti svim volonterima, stranačkim pripadnicima, mladeži i svima onima koji su bili na terenu, radili i organizirali se za današnje izbore.

Život ide dalje, sutra će dan opet svanuti i sunce će grijati. Sutra eto neće biti radni dan jer je blagdan, ali čekamo nastavk svih aktivnosti i intezivne pripreme za sljedeće izbore koji su pred nama, a to su parlamentarni izbori.

Što mislite da je presudilo da je Kolindi Grabar-Kitarović izgubila izbore?

- Za to treba napraviti analizu, nemojmo večeras vruće glave i pod dojmovima. Treba vidjeti i sa nacionalnom razinom jer očito mi našu analizu možemo napraviti u Splitsko-damatinskoj županiji i večeras, ona je kristalno jasna.

#DRUGIKRUG2020

Izdvojeno

28. svibanj 2020 04:52