StoryEditor
Split‘HDZ je opalilo nešto gore od fjake‘

Pavičić objasnio zašto je Puljak pomeo izbore: ‘Proradio je splitski dišpet jer se građanima zgadio HDZ-ov i Kerumov pokušaj blaćenja putem seks afere‘

Piše split sd
28. lipnja 2022. - 23:11

Novinar i pisac Jurica Pavičić je danas u N1 Newsroomu komentirao rezultate prijevremenih lokalnih izbora u Splitu, a prvo se osvrnuo na izjavu Ante Sanadera koji je ustvrdio da je “birače uhvatila fjaka”.

- Neobična je to i selektivna fjaka koja zahvaća glasače HDZ-a i SDP-a. Svima je bilo jasno da će izlaznost biti mala, a za to je kriv onaj tko je postavio datum izbora u nedjelju nakon produženog vikenda, kada je jedan dio građana na spojenom vikendu - izjavio je Pavičić.

Mišljenja je i kako su Puljkovi birači ovaj put bili motiviraniji te kako bi puno bolje za HDZ, Đogaša Bačića da se zapitaju zašto su glasači njihovih protivnika bili motivirani, a njihovi ne.

Kako navodi, postoji mogućnost da je dio glasača HDZ-a glasao za Keruma.

- To vidimo u cijeloj Hrvatskoj, da dio desnih glasača ode prema Suverenistima ili Domovinskom pokretu. karakteristika ovih izbora je da je desni blok uopće ušao u Gradsko vijeće. Mislim da je prije problem na koji je naišao HDZ taj što je jako motivirao protivničke glasače difamatorskim kampanjom koja je trajala od samog početka - smatra novinar.

image


 

Sasa Buric/Cropix

Komentirao je i situaciju s aferom “Tinder”.

- Po mom mišljenju, to je najveći autogol koji su si dali HDZ i Kerum. Time su pokušali na malograđanskoj razini nekoga difamirati. Kada bi to funkcioniralo, Kerum nikada ne bio postigao uspjeh u Splitu. Kada se pojavila afera, Centar je dobio krila. Split se inače veže za dišpet, a dio glasača je rekao ‘ne želim da mi se ovakvim metodama bira gradonačelnik - uvjeren je Pavičić.

Upitan o komentarima koji aludiraju da je Puljak ekstremni ljevičar, Pavičić podsjeća da je teško “oslikati nekoga kao ultra-ljevičara, čija je snimka na prošlim izborima procurila i na njoj se vidi kako pjeva ustaške pjesme”.

- Teško je nekoga difamirati tako, naročito kada je u koaliciji s Mostom - zaključuje pisac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 08:13