StoryEditorOCM
Splitnevrijeme

Pave Gruica iz Gornjeg Sitna doživio je danas šok, a umalo i pravu tragediju: Grom mi je odbacio ženu tri metra i spalio hodnik

Piše Matea Roglić
10. prosinca 2020. - 13:51

Grmljavinsko nevrijeme danas je zahvatilo mosorsko područje, a posebno pamtljivo bilo je za obitelj Gruicu iz Sitna Gornjeg.

- Grom je udrio u kabelne mreže Telekoma, koje se protežu kroz cijelo selo, proširio se preko žica do moga stana i zapalio je cili hodnik. Nije grom direktno udrio u kuću, već se to dogodilo preko voda Telekoma. Počeli su gorit kabeli, a grom me zabacio na ženu tri metra unatrag. Ovo nije bila obična eksplozija, ovo je svijetloplavi plamen koji utjerava strah u kosti. Nikad nisam doživija išta slično, još sam u šoku.

Dva puta sam zvao Telekom, ali oni ponavljaju klasičnu mantru: “popravit ćemo sve“, a ništa nisu učinili. Zar treba doći do kobnog ishoda zbog nečijeg nemara. Ne daj bože ikome. Da smo bili pola metra bliže, i ja i supruga bismo bili mrtvi. Kasnije smo požar gasili dekama – kazao je šokirani Pave Gruic, poznati pučki pjevač, ali i neformalni glasnogovornik tog splitslkog Mjesnog odbora na Mosoru. 

Svoju je priču opisao i na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 10:59