StoryEditorOCM
SplitZAHUKTALO SE

Pauk sasuo niz optužbi za pogodovanja na račun direktora ‘Čistoće‘! Ivošević: Hrabri ste, recite to javno van Vijeća!

Piše Gabrijela Radanović
27. siječnja 2023. - 14:16

Martin Mladen Pauk bio je vatren u svojem nastupu upitavši direktno je li istina da je direktor "Čistoće" Ivica Karoglan novcem gradske komunalne tvrtke u Samoboru, koju je vodio s velikim gubicima, financirao nogometni klub kojem je on bio na čelu?

- Je li istina da je direktor Karoglan naložio zaposlenicima splitske komunalne tvrtke kako jednom, točno određenom društvu s ograničenom odgovornošću, ne smiju ispostavljati fakture za odvoz otpada? Je li istina da je u tom poduzeću u vrhu hijerarhije upravo vijećnica Centra koja danas sjedi s nama - Maja Čović?

Je li istina da takva nezakonita odluka direktora nanosi financijsku štetu gradskoj tvrtki kojoj je na čelu? Je li istina da to povlašteno poduzeće sada ima mogućnost "ispod stola" dogovarati preuzimanje otpada od drugih poslovnih subjekata i odlagati ga na Karepovac, nanoseći tako još veću štetu "Čistoći"? – rafalno je nizao pitanje za pitanjem.

image
Tom Dubravec/Cropix

Podsjetio je kako se odlagalištem otpada na Karepovcu upravlja na način da se na sloj otpada nanese sloj zemlje koji se zatim poravna, pa tako iznova.

- Dosad se ta zemlja na odlagalište otpada dobavljala tako da bi je dopremile građevinske tvrtke koje se bave iskopima i zemljanim radovima. Dovezli bi čistu zemlju na odlagalište, a "Čistoća" bi im uslugu odlaganja naplatila oko 5 kuna po toni.

- Je li istina da je direktor Karoglan bez opravdanog razloga zabranio dopremanje te zemlje na odlagalište Karepovac? Je li istina da je nakon toga angažirao isključivo jednu privatnu tvrtku da doprema zemlju na Karepovac?

Je li istina da "Čistoća" sada toj tvrtki po punoj cijeni plaća zemlju i prijevoz iste, umjesto da je kao dosad besplatno dobiva od građevinskih poduzetnika i još im naplati odlaganje zemlje? Je li istina da direktor Karoglan na taj način čini veliku dvostruku financijsku štetu Čistoći – postavio je svu silu pitanja Pauk, naglašavajući kako daje podršku radnicima "Čistoće" u borbi protiv kršenja radničkih prava, savjetujući im da se ugledaju na svoje zagrebačke kolege.

Bojan Ivošević je sa smješkom odgovorio na pitanje, izazivajući Pauka da sve to ponovi van vijećnice, gdje ga ne štiti imunitet gradskog vijećnika.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Vi vrlo dobro znate o čemu se radi, Maja Čović je na čelu Nadzornog odbora "Splitske obale", dekretom iz "Čistoće" joj je zabranjeno izdavati fakture, o svemu postoje pisani tragovi, vaši dužnosnici su bili neoprezni prilikom izvršavanja svojeg "posla" ostavili ste tragove u blatu, ti će tragovi dovesti na kraju i do vas, Bojane – kazao je Pauk.

- Hrabri ste, izađite vani i recite javno to - ponovio je dogradonačelnik i dodao:

- Ovo su sve besmislice, klevećete ljude na Gradskom vijeću, stoga predlažem da napravimo stanku, da ponovite sve ovo ispred medija, a da se ne skrivate iza imuniteta, već da snosite odgovornost za izgovoreno. Cijeli ovaj grad zna da ste kukavica – nastavio je Ivošević. Vijećnik je izašao vani i ponovio ispred novinara već rečeno u vijećnici. 

Prije toga, Pauk je zamjerio predsjedniku Domazetu što nije prekinuo dogradonačelnika u vrijeđanju, kazavši kako za sve što je rekao ima dokaze. Na Domazetov je zaključak kako će dobiti pismeni odgovor, kazao je da će "ionako odgovarati institucijama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 21:28