StoryEditorOCM
Splitnova štacija

Parking kod Turske kule su okupirala kamper vozila, ima ih na desetke. Naš čitatelj je bijesan: ‘Sramota, puno je smeća, kakav je ovo grad? Gdje je Ivošević sada?‘

Piše split sd
16. kolovoza 2022. - 17:16

Turska kula je pod okupacijom. Naime, a kao što je vidljivo na slikama koje nam je poslao naš čitatelj, deseci kampera su se utaborili na parkingu poviše ASK-ovih terena, nesmetano uživajući u vrelini splitskog asfalta.

"Zašto komunalno redarstvo ne radi svoj posao? Naime,već par dana na Turskoj kuli kampiranju kamperi a nitko ne plaća nikakvu pristojbu, ostavljaju smeće u plastičnim vrećama. Sramotno za ovaj grad, mogli bi tako negdje u Europi, ali očito u ovom ludom gradu mogu što ih je volja. Gdje je sada Ivošević? Pitajte ga!!!", znatiželjan je autor fotografija.

Podsjećamo, iako su komunalci već istaknuli da ove godine imaju pune ruke posla s kamperima, ne raspolažu alatima za naplatiti kaznu strancima. Razlog ovome je što se pod "poziv na broj" upisuje OIB kojeg strani državljani, jasno, nemaju, a kad bi im se išlo slati obvezni prekršajni nalog, on mora biti na jeziku države prebivališta, što je jedan od dodatnih problem za Grad pri toj radnji. Redari mogu samo nastupiti s autoritetom ili zamoliti prekršitelje da prestanu sa spornim radnjama, nakon čega ih ovi i najčešće poslušaju.

Dubrovčani su također muku mučili s ovom nemogućnošću naplata pa su se pred dvije godine odlučili vratiti dobroj staroj gotovini.

image
Darko Marusic
image
Darko Marusic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 17:01