StoryEditor
SplitJOŠ MALO DO ULTRE

Park mladeži izgleda totalno drukčije, a organizatori kažu: Ušli smo u zadnju fazu priprema, angažirano je 1500 radnika; Saznali smo i što ni slučajno ne smijete unositi na festival

9. srpnja 2019. - 19:31

Prošlo je svega 15 dana od kada je, nakon dugotrajnog povuci-potegni, konačno odlučeno da se sedmo izdanje Ultra Europe festivala u Splitu seli s Poljuda u Park mladeži, a u međuvremenu je gotovo potpuno promijenjen izgled stadiona i pomoćnih igrališta HNK Split u Ulici Hrvatske mornarice.

 

U rekordnom roku ograđen je kompletan kompleks stadiona od Puta Brodarice sve do Turske kule. Pitali smo organizatore u kojoj su fazi priprema za predstojeći trodnevni spektakl i hoće li sve biti spremno na vrijeme.

Broji se sitno do sedme Ultre: u Parku mladeži brojni radnici pripremaju teren za tisuće partijanera, a okolni kafići i trgovine dovoze palete i palete hrane i pića... 

-  Ušli smo u posljednju fazu priprema te se radujemo što ćemo potpuno spremni otvoriti vrata našeg novog doma, stadiona Parka Mladeži, posjetiteljima koji i ove godine stižu iz brojnih zemalja svijeta. Festival počinje u petak i ulaz će svakoga dana biti otvoren za posjetitelje točno u 19 sati - javlja nam glasnogovornica Ivana Čabraja.

 

 

U organizaciju Ultre je, kažu organizatori, uključeno više od 1500 ljudi u organizaciju festivala, a brojne gradske službe bit će pripravne 24 sata na dan i dostupne svim građanima i posjetiteljima Splita.

Šef Ultre nakon duge šutnje otvorio dušu: otkrio je mapu festivala, lokacije ulaza i izlaza, iznenadit će vas američki plan; Doznali smo i što će biti s okolnim stanarima, te je li u igri povratak na Poljud

Glavni GA ulaz će biti na parkiralištu Brodosplita, odnosno s Ulice Hrvatske mornarice, dok će se VIP ulaz nalaziti kod Jokera, odnosno prilazit će mu se s Ulice Mike Tripala. VVIP ulaz je smješten na Ulice Hrvatske mornarice.

Što se tiče pravila prilikom ulaza na Festival, ona su objavljena na službenoj  web stranici www.ultraeurope.com, gdje je naveden i detaljan pregled svih dozvoljenih i nedozvoljenih stvari

 

 

- Kako bi ulazak u stadion bio što jednostavniji i brži, a sigurnost svih posjetitelja na najvišoj razini, ove je godine propisana dozvoljena veličina i tip torbe s kojom je ulaz dozvoljen. Iako organizatori savjetuju da se na festival ne dolazi s torbom, ukoliko je ona neophodna, obavezno mora biti plastična i prozirna te ne veća od 33x43 cm. Male clutch torbe, neseseri te torbice oko struka bit će dozvoljene. Profesionalne foto i video kamere su zabranjene, ali mogu se ponijeti GoPro i ostale action kamere. Trube, bilo koja vrsta zapaljivih sredstava, sprejevi, alkoholna pića i hrana, laseri, veći lanci, pištolji na vodu, maske za lice, kao i bilo koja vrsta ilegalnih supstanci, strogo su zabranjeni na prostoru festivala. Važno je naglasiti da posjetitelji moraju imati važeći identifikacijski dokument ili vozačku dozvolu- istaknuli su organizatori.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 01:54