StoryEditorOCM
Splitstanje je ozbiljno

Pametno: Pozivamo USKOK i DORH da hitno ispitaju cijeli slučaj! Neka istraže zašto se Grad nije uknjižio na ceste, i tko je za to odgovoran

Piše PSD
4. travnja 2019. - 15:19

Kao grom iz vedra neba nekima je stigla navodna današnja odluka u kojoj je Grad Split izgubio parnicu vezano uz zemlju na TTTS-u i to u vrijednosti od 150 milijuna kuna. Vijećnici stranke Pametno u više navrata su upozoravali i postavljali pitanja gradonačelniku i službama oko ovog slučaja, čak tražilii kompletnu dokumentaciju koju nikad nisu dobili. Odgovori su bili standardni: "postupak traje", iako su kao vijećnici imali pravo na uvid u cjelokupnu dokumentaciju, priopćili su iz Pametnog.

Gradu Splitu prijeti blokada računa, Opara hitno otišao kod Plenkovića! Zbog izgubljenog spora 'teškog' 150 milijuna kuna upitno je funkcioniranje vrtića, vatrogasaca, socijale...

Sada sve znamo i postavlja se pitanje odgovornosti – tko je ovo dopustio? – pita se Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Kratkim kronološkim pregledom to je izgledalo ovako:

Na 38. sjednicu Gradskog vijeća koju vodi Nevenka Bečić stiže prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma  o reguliranju međusobnih odnosa na nekretninama položenim na TTTS-u kojeg je pripremila Služba za imovinskopravne poslove i izgradnju s pročelnikom Antom Krželjom na čelu. Prijedlog se usvaja, a potpisnik je u ime Grada Splita tadašnji zamjenik gradonačelnika Jure Šundov.

Tek 24.04.2013. zaključak se pojavljuje u službenom glasniku. Nakon toga niti jedan gradonačelnik ne provodi ovaj zaključak.

Postavlja se pitanje zašto se Grad Split nije uknjižio na ove ceste po Zakonu o cestama i tko je odgovoran. Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak poziva sve nadležne institucije da istraže tko je namjerno ili nenamjerno pogodovao privatnim vlasnicima i doveo Grad i građane u ovu situaciju, priopćeno je iz stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 13:40