StoryEditor
Splitodbijeni im svi amandmani

Pametno: Gradonačelnik je uzeo umirovljenicima da bi dao svojim savjetnicima, proračun nije razvojan niti socijalan

Piše PSD
12. rujna 2017. - 12:54

Proračun Grada Splita, unatoč prijeko potrebnom zamahu, nije razvojan niti socijalan - tvrde u stranci Pametno. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Stranci Pametno redom su odbijeni amandmani, svih 11, od kojih je većina bila socijalnog kartaktera, predlažući financiranje asistenata u vrtiću, sufinanciranje programa vrtića i jaslica za dvoje i više djece, sufinanciranje cjelodnevnog i produženog boravka u osnovnim školama i brojni drugi.

- Najveći poraz ovog proračuna su rashodi koji čine troškovi gradske administracije, rashodi za zaposlene i materijalni rashodi. Oni i dalje rastu u odnosu na 2016. i čine oko 50% cijelog proračuna. To je strašno. Da su tu rashodi smanjeni za samo 10%, ušteda bi bila 40 milijuna kuna. 40 milijuna kuna, a prirezom planiraju uprihoditi 20 milijuna kuna. Jednostavno nisu smjeli posegnuti u džep građana. Pritom prihodi planirani od pomoći međunarodnih organizacija i EU fondova su izuzetno niski. Žalosti činjenica da je i tu rad loš, odnosno da ga nema – kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Splita i ističe: 

- Jučer je gradonačelnik uzeo umirovljenicima da bi mogao financirati HDZ-ove savjetnike. 2.500.000 kuna pomoći umirovljenicima je ukinuto, da bi ih se potrošilo za raznorazne nove savjetnike, pored 500 zaposlenika gradske uprave. 

Glasanje o proračunu nije samo glasanje o brojkama, zaključuju u stranci Pametno. 

To je istovremeno glasanje o povjerenju gradonačelniku i njegovoj ekipi. Već 25 godina na državnoj i lokalnoj razini sustavno dokazuju kako u njih ne treba imati povjerenja. 

Ovaj proračun je samo još jedan dokaz u nizu jer jedino što znaju efikasno raditi jest bujanje administracije i osiromašivanje građane ove zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 12:47