StoryEditorOCM
SplitO TOME SE PRIČA

Ovom splitskom direktoru poći će za rukom nemoguće; smiješi mu se čelno mjesto i treće komunalne firme? I to koje...

Piše Gabrijela Radanović
22. svibnja 2023. - 17:48

Hoće li Miroslav Delić ostati na čelu tvrtke "Promet" ili nas očekuje još jedan njegov transfer u drugu komunalnu firmu?

Mjesecima kuloarima kruže priče kako ova gradska vlast na čelu s Ivicom Puljkom, uspješnog splitskog direktora Delića planira postaviti na čelo "Vodovoda i kanalizacije".

Naslijedio bi predsjednika splitskog HDZ-a Tomislava Šutu koji se dugo borio za ostanak u svom tronu, ali je već neko vrijeme jasno da odlazi. Umjesto njega, na tu nezahvalnu poziciju mogao bi zasjesti čovjek kojeg se godinama na čelna mjesta gradskih poduzeća dovodi kako bi sanirao probleme svojih prethodnika.

Deliću bi, ako postane direktor "Vodovoda i kanalizacije", uspjelo nešto što se nikad nije dogodilo u Splitu - da su ga tri različite političke opcije na vlasti tražile da preuzme vođenje triju različitih komunalnih tvrtki!

image
Duje Klarić/Cropix

Zbog toga je simptomatična današnja objava javnog natječaja za radno mjesto direktora tvrtke "Promet", a do kraja tjedna se još skupljaju ponude za nedavno raspisani natječaj za prvog čovjeka "Vodovoda i kanalizacije".

Iz više izvora doznajemo da Miroslav Delić, nekadašnji direktor "Čistoće", koji je nakon odrađena dva mandata zbog alarmantnog stanja premješten u tvrtku "Promet" i doveo ju na zavidnu razinu, može očekivati transfer u "Vodovod". Očigledno je vlast dojma da se je i u toj komunalnoj firmi potrebna čvrsta ruka kako bi se realizirali projekti i kako bi se generalno poboljšala. Premda je i sam svjestan priča koje kruže, Delić je očekivano rezerviran.

image

Miroslav Delić

Vladimir Dugandžić/Cropix

- Što se tiče natječaja za tvrtku "Promet", vidjet ćemo što kažu suvlasnici i Skupština društva - odgovorio je i podsjetio nas da je već neko vrijeme vršitelj dužnosti direktora jer mu je mandat istekao još u veljači ove godine te je samo čekao trenutak kada će se raspisati novi natječaj. A što se tiče potencijalnog transfera u "Vodovod i kanalizaciju", kratko je odgovorio: "Nemam komentara".

A nema komentara ni Marko Bartulić, nekadašnji direktor "Split parkinga" na priče da bi upravo on trebao zasjesti na mjesto direktora "Prometa". Nakon što se na svoju inicijativu povukao s mjesta direktora, Bartulić trenutno radi kao zamjenik svog nasljednika u toj komunalnoj tvrtki.

image

Marko Bartulić

Tom Dubravec/Cropix

Svakako, neće biti lako onome tko "osvoji" tron "Vodovoda i kanalizacije", ali jednako teško će biti i onome tko preuzme funkciju direktora "Prometa" nakon Miroslava Delića.

Tvrtka javnog gradskog prijevoznika se modernizirala, prosječna starost autobusa je danas četiri godine, uveden je sustav e-ticketinga te bi se sada trebale i izmijeniti pojedine linije. Međutim, najveći izazov prometa uvijek će biti financije jer tvrtka ovisi o sredstvima gradova i općina.

image
Tom Dubravec/Cropix

S druge strane u "Vodovodu" se živi lagodno, bez obzira na ogromne gubitke vode, kao i zamućenja već pri prvoj kiši. Povećale su se plaće zaposlenicima za impresivnih 18 posto odlukom Tomislava Šute koji tako svom nasljedniku prepušta tu čast da javnosti priopći vijest o poskupljenju cijene vode. Svakako, na potezu su suvlasnici...

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:36