StoryEditor
Splitprokuvali na zvizdanu

'Ovo je neizdrživo! Ostalo je auta za cili jedan novi trajekt': putnici očajavaju zbog škrtog reda plovidbe za Supetar, no Jadrolinija ne uvodi izvanrednu liniju! Doznali smo u čemu je problem, no iskusni kapetan tvrdi: Nema opravdanja!

19. kolovoza 2019. - 16:19
supetar_turisti2-200719

'Svi su nam brodovi u funkciji i nažalost nismo u mogućnosti poslati ni jedan brod za izvanrednu liniju iz Splita u Supetar i obrnuto. Tek ćemo, možda, iza 18.30 sati biti u mogućnosti jedan brod 'ubaciti' za izvanrednu liniju. Do, tada se putnici moraju strpjeti i na Brač i s njega putovati našim redovitim linijama' rekla nam je Jelena Ivulić iz 'splitske' Jadrolinije.

Redakciju 'Slobodne Dalmacije' jutros je nazvalo nekoliko nezadovoljnih građana i 'kukalo' kako u Gradskoj luci, nakon što trajekt isplovi prema Supetru, ostaje toliko automobila, da bi mogli napuniti još jedan trajekt.

- Ovo je neizdrživo. Bio sam cijeli sretan kada sam vidio kako ću se ukrcati na trajekt za Supetar i da neću dugo čekati. No, prije negoli sam uspio ući autom na trajekt, rampa se spustila jer je bio već popunjen i isplovio je. Nisam se puno uznemirio, jer sam bio siguran da će Jadrolinija poslati trajekt za izvanrednu liniju, kako bi pokupio ovu gomilu automobila. No, tada su mi momci koji vezuju i odvezuju brode u trajektnoj luci rekli da nema izvanrednih lijina i da je ovo drugi put od jutros da 'cili jedan trajekt automobila' ostaje u luci nakon isplovljenja boda za Supetar - rekao nam je umirovljeni kapetan duge plovidbe i bivši pomoćnik ministra mora u Vladi RH Toma Miletić, koji je navigavao više od 30 godina. I koji se upravo sada 'kuva' u svom autu u Gradskoj luci jer se nije ukrcao na redovitu liniju iz Splita za Supetar, a iz Jadrolinije ne šalju izvanrednu.

Ipak, treba se nadati kako će situacija nakon 18.30 sati biti bolja i da će svi oni Bračani i njihovi gosti, koji žele danas doći ili otići s Brača, u tome i uspjeti.

- Učiniti ćemo sve što je u našoj moći da situaciju normaliziramo, a moram napomenuti da je situacija u Supetru još gora nego u Splitu. Ali riješiti ćemo gužve čim to budemo mogli - zaključila je Jelena Ivulić.

Kapetan Miletić koji je cijeli svoj radni vijek plovio na trgovačkim brodovima ne može se složiti sa činjenicom da 'brodova nema i da su svi u pogonu'.

- Kada je u pitanju turistička sezona i kada je Jadrolinija prvo ogledalo hrvatskog turizma u očima stranih turista, oni u Jadroliniji moraju raditi 24 sata dnevno. Ne smije biti odmora između isplovlavanja, jer zamislite kako sada Hrvatsku doživljavaju turisti koji se griju na suncu Gradske luke, jer nema izvanrednih linija. U moje doba, kada sam ja plovio na brodovima trgovačke mornarice, radilo se u komadu i po 30 - 35 sati, dok se posao ne bi obavio. Tako se mora raditi i u turističkoj sezoni na trajektima, jer su oni prva slika Hrvatske u očima turista - zaključuje kapetan Toma Miletić.


 

 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 10:40