StoryEditor
SplitŠTITIMO SE I PAZIMO

Ove godine nema blagdanskih obilazaka gradonačelnika Krstulovića Opare i suradnika, ali uplate na račune ustanova i prigodni slatkiši nisu izostali

Piše PSD
4. prosinca 2020. - 13:02
Grad Split

Iz Grada Splita obavještavaju kako će u skladu s važećim protuepidemiloškim mjerama ove godine izostati tradicionalni protokolarni obilasci gradskih ustanova povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine.

Ipak, uoči svetog Nikole i svete Lucije ovih dana djelatnici Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju u ustanove dostavljaju tradicionalne košare sa slatkišima, a na njihove račune već je izvršena uplata iz gradske blagajne kao i ranijih godina.

Riječ je o iznosima od po pet tisuća kuna koliko su dobili Dom za djecu "Maestral, Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj", Centar za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači", Centar za rehabilitaciju "Samaritanac", Udruga "Anđeli", Dom za djecu i mladež Split te Dom za starije i nemoćne osobe Split i Dom "Lovret". Djeci Jardas uz košaru slatkiša donirano je tri tisuće kuna, a splitskim četvorkama Erceg dvije tisuće kuna, koliko će dobiti i Županijska udruga slijepih.

- Teško je bilo ikada zamisliti Božić bez okupljanja, posjećivanja i zajedništva, ali ove smo godine naučili neke druge oblike iskazivanja bliskosti, pažnje i naklonosti – naveo je gradonačelnik Andro Krstulović Opara u prigodnoj čestitci koju je povodom predstojećih blagdana uputio svim korisnicima i djelatnicima gradskih ustanova.

image
Vojko Bašić/Cropix

Distancirajući se fizički jedni od drugih, kako je kazao, darujemo si zdravlje, štitimo se i pazimo, učimo se strpljenju i svi skupa trudimo se da ovo bude zadnji Božić bez zagrljaja i zajedništva na kakvo smo navikli.

- Ipak, smisao božićnog vremena je činiti dobro i vjerovati u dobro. Želim vam da vjerujete u dobro, da ohrabreni porukama i djelima ljubavi i pažnje vaših bližnjih u zdravlju i optimizmu provedete ove blagdane i da se već iduće godine sastanemo u pjesmi i veselju. Svima vama i onima koji o vama s puno ljubavi skrbe, želim blagoslovljen Božić, bolju, ljepšu i sretniju nadolazeću godinu - poručio je gradonačelnik u svojoj blagdanskoj čestitci.

image
Danijel Cikes
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 00:21