StoryEditorOCM
Splitgromovi prije pijavice

Ovako je jučer sve počelo u Splitu ...

Piše PSD.
7. siječnja 2016. - 08:24
Petnaestak minuta prije početka najgoreg dijela oluje, u gradu pod Marjanom odjekivala je grmljavina. Nikša Smoje u tom se trenutku zatekao s obitelji u pizzeriji Adriatic Grašo na Sustipanu, na zapadnom ulazu u splitsku luku, piše Jutarnji list.

'Iz pizzerije puca pogled prema Splitu, a kako nije bilo slobodnog mjesta sjeli smo u prostor restorana s kojeg puca pogled na more i otok Brač', priča nam gospodin Smoje.

'Kako se već više od četrdeset godina bavim fotografijom, uvijek nosim fotoaparat. Počela je kiša, nebo se zacrnilo, a ja sam snimija nekoliko fotografija. Nakon gutljaja pive uočija sam trajekt Bartol Kašić koji punom brzinom ide prema splitskom portu. Interesantno, promislim. Snimim jednu fotografiju, malo zumiram i u istom trenutku pritisnem okidač kad udre grom i bljesne munja!'

I tako je, točno u 15 sati i 39 minuta, nastala spektakularna fotografija trenutka u kojem munja na prvi pogled udara u 65 metara dug Jadrolinijin trajekt, ali pomnijim promatranjem vidi se da zapravo vjerojatno udara u more u njegovoj blizini.

'Ima san više sriće nego pameti uvatit ovaj detalj', kaže nam još gospodin Smoje i napominje da mu je pijavica, koja se pojavila 15-ak minuta poslije, pobjegla jer je u tom trenutku snimao panoramu Splita s druge strane zgrade.

Kasnije, kada je nevrijeme prošlo, pred ulazom u Marjanski tunel uslikao je i nekoliko fotografija posljedica snažne oluje i radnika dežurnih službi koji su ubrzano micali prepreke s ceste.

'Svaka čast dežurnima, tako su brzo i profesionalno odradili svoj posao', zaključio je svoju priču Nikša Smoje.

JL
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 20:06