StoryEditor
SplitBura za pamćenje

Ovaj video najbolje pokazuje s kojim su se nevoljama danas susretali Splićani: gospođa je pokušala prijeći most, ali vjetar ju je skoro odnio!

Piše PSD
23. veljače 2019. - 15:05
bura_split6-230219
rgx time: 3.7908554077148E-5

Orkanska bura u Dalmaciji od ranih jutarnjih sati stvara problem na prometnicama - prevrće automobile i kamione, baca tende, fasade i stabla po cestama. Uistinu je opasno sjesti u auto dok se stanje ne smiri, a ako ste mislili da ste kao pješak ipak jači od refula, promislite opet.

Jer iako su brojni Splićani jutros odlučili da su dovoljno stabilni za jednu uobičajenu subotnju šetnju, ima i onih koji su odluku o izlasku iz kuće požalili.

Pomorsko meteorološki centar Split: Bura će 'padati' pa opet jačati, evo kada se očekuje smirivanje vremena

Nalet vjetra jednu je tako gospođu na splitskom Sućidru sprječio u pokušaju da nesmetano prijeđe most koji je, vjerojatno, u svom životu prešla nebrojeno puta. Žena se svim silama bori s burom, ali vjetar je jači. Pokušava se probit', a ne može nikako, gotovo da ju nosi.

A gospođa sa Sućidra sigurno nije jedina građanka Splita koja je jutros muku mučila s probijanjem kroz nalete bure. Ne samo da je kretanje pješacima otežano, sudeći prema količini posla s kojom se danas nekako trebaju izboriti splitski vatrogasci, stanje je još uvijek alarmantno.

Veliki fotoizvještaj od Zadra do Dubrovnika: razorni vjetar uništava sve pred sobom

Dežurna ekipa vatrogasaca pila stabla koja su pala po cestama, pritisnula automobile i napravila, već sada, ogromnu štetu brojnim građanima. Novi naleti bure tek se očekuju, u Splitu je zabilježena jačina vjetra od 175 km/h, a vjetar se ni noćas neće značajnije smiriti.

A jaki vjetar u Splitu i okolici popraćen je i ekstremno niskim temperaturama. Na relaciji Strožanac - Žrnovnica vozače je dočekao led na cesti, a u splitskome je Đardinu smrznula fontana. Uz ovakve prizore nema dileme da je riječ o buri za pamćenje.

 

 

#BURA#ORKANSKA BURA#OLUJNA BURA

Izdvojeno