StoryEditorOCM
Split(NE)AKTIVNOST

Ovaj splitski vijećnik do sada se više puta javio za riječ nego svi Puljkovi zajedno! Ima i onih koji nisu ni zucnuli

Piše Split SD
24. siječnja 2023. - 22:00

Iza nas je sedam odrađenih sjednica Gradskog vijeća u novom sazivu. Zanimljiva je statistika aktivnosti pojedinih lokalnih zastupnika i stranaka u ovom predstavničkom tijelu, odnosno broj javljanja za riječ od prve do sedme sjednice.

Titulu "najrazgovorljivijeg" ponio je SDP-ov vijećnik Davor Matijević koji se do sada za riječ javio čak 98 puta! Na drugom je mjestu HGS-ova Lidija Bekavac sa 71 javljanjem, na trećem je također SDP-ovac Damir Barbir s 53 javljanja, dok je četvrti HDZ-ovac Tomislav Prljević koji je trenutno i najaktivniji vijećnik ove oporbene stranke.

image

Davor Matijević

Nikola Vilić/Cropix

Kad gledamo stranke u Gradskom vijeću, prvi su po aktivnosti SDP-ovci koji su se za riječ javili 151 put, iako ih je samo dvoje, dok je na drugom mjestu HDZ s 137 javljanja.

Iza njih je na trećem mjestu Kerumov HGS sa 104 javljanja, dok je vladajući Centar tek na četvrtom mjestu koji su ruku za riječ digli tek 75 puta, koliko, doduše, i vijećnici Domovinskog pokreta i HSP-a. Most je zadnji, na petom mjestu, a javili su se 51 put.

image

Tomislav Prljević

Duje Klarić/Cropix

Kao suprotnost aktivnima, ima u našem gradskom parlamentu i onih koji se svo ovo vrijeme nisu uopće oglasili. Radi se o vijećnicima Centra Anti Alujeviću i Danijeli Dujlović, a aktivnošću se nije proslavio ni predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet koji se također niti jednom nije javio za riječ, ne računajući ono što je govorio za potrebe vođenja sjednice.

image

Ante Alujević

Duje Klarić/Cropix
 
image

Danijela Dujlović

Tom Dubravec/Cropix

Pitali smo Matijevića da nam prokomentira dosadašnje statistike prema kojima je upravo on najaktivniji vijećnik

- Ne znam drugačije. Volim ovu dužnost, želim opravdati povjerenje građana koji su nas izabrali i jedini smo glas lijevice u Gradskom vijeću tako da moram biti najaktivniji i najglasniji jer u protivnom će vrijednosti do kojih nam je stalo ostati potpuno zanemarene.

image
 

Nikola Vilić/Cropix

Predlagao sam čitav niz inicijativa od kojih su neke usvojene, a neke, nažalost, ne.

Usvojeno je uvođenje fonda za medicinski potpomognutu oplodnju, postavljanje pločica s imenima paraolimpijaca na Zapadnoj obali kao i nabavka liftera za OSI na bazenima Poljud, povećanje satnice asistentima u nastavi... - zadovoljan je Matijević rezultatima svog angažmana.

Što se tiče samih Centrovih vijećnika, kojih je 15 u Gradskom vijeću, najaktivniji su bili Srđan Marinić i Igor Skoko - svaki s po 15 javljanja.

image

Srđan Marinić

Nikola Vilić/Cropix

Po pitanju samih zasjedanja, najviše je reakcija vijećnika bilo na četvrtoj sjednici kada se raspravljalo o razriješenju intendanta HNK, bankovnoj garanciji za uređenje Žnjana, izvještajima o poslovanju komunalnih poduzeća...

image

Željko Domazet

Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2023 22:09