StoryEditorOCM
SplitI TO JE MOGUĆE

Ovaj čovjek je uspio dobiti otkaz u splitskoj gradskoj firmi, a konkurirao je i za direktora. Zna se što mu se zamjera

Piše Split SD
23. ožujka 2023. - 19:15

Glavnom čuvaru prirode Park šume Marjan uručen je otkaz ugovora o radu. Marjan Gavrančić više nije zaposlenik ustanove, u kojoj radi od prvog dana. Čak je i bio kandidat za ravnatelja.

Kako doznajemo, redovan je otkaz Gavrančić dobio zbog kršenja obveza iz radnog odnosa. Prije toga je imao tri opomene, kao i upozorenje da bi sve moglo završiti ovako kako je završilo.

Ovo je još samo jedan u nizu dokaza o narušenim međuljudskim odnosima unutar Javne ustanove, naime, bivši glavni čuvar prirode nije bio u idiličnim odnosima sa ravnateljom Markom Pejnovićem, ali ni s njegovim prethodnicima. Sukobljavali su se oko, primjerice, rampe kod Instituta.

Sjetiti ćete se kako Gavrančić nije želio propustiti vozilo u krug PArk šume, jer nije dobio na uvid sve potrebne papire. Njegovo se ime nalazi i na izvještaju podnesenom Građevinskog inspekciji oko nelegalnih radova u Vili Dalmacija, zbog koje je gradonačelnik Ivica Puljak "zaradio" prijavu i kaznu od 13 tisuća eura. Zamjerio se čuvar mnogima.

Ravnatelj Pejnović mu pak najviše zamjera što u 18 godina ni on ni ostali čuvari prirode nisu naplatili niti jednu novčanu kaznu prekršiteljima Zakona o zaštiti prirode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 16:22