StoryEditor
SplitCRNI ASFALT

Ova tvrtka kao da je pretplaćena na gradske poslove: uz ‘fiksnih‘ 21 milijun kuna, ‘Cestaru‘ je Split u 2020. platio još 17 milijuna

Piše Gordan Zubčić
21. srpnja 2020. - 15:38

Tvrtka "Cestar" će na temelju dvaju jednogodišnjih ugovora s gradskom upravom utržiti ukupno 21 milijun kuna za održavanje semafora, prometne signalizacije i Marjanskog tunela, te za građevinske radove na cestama i usluge ophodnje.
Riječ je o trećem od planiranih četiriju financijskih ciklusa u pojedinačnom trajanju od 12 mjeseci, vrlo unosnih za spomenutu privatnu tvrtku.

Za "pituravanje" signalizacije na kolnicima, te postavljanje znakova i održavanje semafora, kao i tunela kroz Marjan, na "Cestarov" će se račun iz javne blagajne uplatiti 11,17 milijuna kuna, dok je ugovor za ostale radove na gradskim prometnicama vrijedan 9,92 milijuna kuna.

Prema službenim podacima, Banovina je tom poslovnom partneru od početka godine do 24. lipnja, dakle tijekom nepunih šest mjeseci, isplatila ukupno 17,45 milijuna kuna za redovito održavanje javnih prometnica, ali i za niz radova koji nisu obuhvaćeni spomenutim ugovorima, nego su bili predmet zasebnih javnih nadmetanja.

Budući da je "Cestar" već desetljećima "pretplaćen" na dobar dio javnih natječaja, suradnja s gradskom upravom itekako im je isplativa, o čemu svjedoče i sve spomenute brojke. 

image
Grad je do 24. lipnja 'Cestaru' isplatio 17,45 milijuna kuna za održavanje cesta, ali i za radove koji nisu u ugovoru 
Duje Klarić/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. kolovoz 2022 03:32