StoryEditorOCM
Splitskoro 40 autora

Otvorena 17. Splitska tiramola, tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih, a čitav postav će se prodavati u sklopu humanitarne akcije za pomoć beskućnicima

Piše split sd
10. prosinca 2022. - 19:55

Tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih fotografkinja i fotografa "Splitska.tiramola" otvorena je sinoć u Galeriji fotografije Fotokluba Split. Prisutnima su se s prigodnim riječima obratili Maja Prgomet u ime Fotokluba Split i udruge Splitski portal, Anđela Vidić, ovogodišnja selektorica i Dado Lelas, predsjednik udruge MoST.

Na natječaj koji je raspisala Udruga za promociju kulture mladih "Splitski portal" ove se godine odazvalo 92 autora/ica mlađih od 30 godina te će na izložbi biti postavljeno 69 fotografija od 39 odabranih autora/ica.

image
Marita Bulimbašić i Igor Jakšić
image
Marita Bulimbašić i Igor Jakšić
image
Marita Bulimbašić i Igor Jakšić

Izložba fotografija "Splitska.tiramola", po prvi put se održala prije 17 godina i od samog početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još nisu proslavili 30. rođendan.

"Splitska.tiramola" i ovog puta ima humanitarni karakter, jer sve fotografije koje su odabrane za postav izložbe uz dozvolu autora prodavati će se na 21. humanitarnoj akciji "A di si ti?" udruge "MoSt", na splitskoj Rivi 17. prosinca 2022., u sklopu koje se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke. Već dvadeset godina ciljevi akcije A di si ti?! su promocija solidarnosti i volonterstva, te prikupljanje pomoći za korisnice i korisnike programa Centra za beskućnice/ke. Kao i proteklih godina sav prihod prikupljen tijekom akcije namijenjen je korisnicama, te uređenju i opremanju prostora u našem Centru za beskućnice/ke. Svakodnevno je tamo smješteno 35 korisnica i korisnika, a usluge Poludnevnog boravka i Socijalne samoposluge koristi više od 120 korisnica/ka.

image
Marita Bulimbašić i Igor Jakšić
image
Marita Bulimbašić i Igor Jakšić
image
Marita Bulimbašić i Igor Jakšić
image
Marita Bulimbašić i Igor Jakšić

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Splita, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Locastica, a što se sve "suši" na ovogodišnjoj Splitskoj tiramoli možete pogledati sve do 30. prosinca u radnom vremenu Galerije fotografije Fotokluba Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 21:59