StoryEditor
SplitCAKUM-PAKUM

Otvara se novi muzej u centru grada: za dva tjedna i Splićani će biti u - iluziji, a bolje i to nego ovakva stvarnost

7. svibnja 2020. - 13:05
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Iluzija je termin koji se, između ostalog odnosi na obmanu, privid, pričinjavanje, neutemeljenu nadu, umišljanje, zabludu, a zatim i na maštarije, snove, fikcije ili nedostižne ideale...

Ovu neutemeljenu nadu, kao iluziju ima vrlo vjerojatno oko četiri milijuna Hrvata, koji se nadaju da će im sutra biti bolje, bilo da je na vlasti HDZ, SDP ili neka druga politička stranka. To bolje se najavljuje od “pamtivijeka”, ali bolje nikako da dođe.

A kako bi se ta i ostale iluzije još bolje ukorijenile među stanovništvom Lijepe naše, ali i stanovništvom Splita, pobrinut će se “Muzej iluzija”, koji će se vrlo skoro, kažu za nekih 15-ak dana otvoriti u Kačićevoj ulici u Splitu (poviše bivšeg kina “Central”).

Završni radovi na uređenju prostora su pri kraju, sve se “šminka” da bude “cakum-pakum” i da posjetitelji mogu uživati u prividu stvarnosti, kako bi im život barem nakratko bio ljepši. Na ovaj će način Split dobiti još jednu turističku atrakciju, koja je između ostalog izuzetno posjećena i u Zagrebu i za koju su u Ilici vrlo često dugački redovi.

Valja se nadati da će takav interes biti i u Splitu, jer priznat ćete da je vrlo često ljepše živjeti, barem i nakratko u iluziji negoli u stvarnosti.

image
Vojko Bašić/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 21:19