StoryEditor
SplitPOMOĆ IZ PRVE RUKE

Osobama s invaliditetom lakši ukrcaj na trajekte i dvotrupce

Piše PSD.
7. listopada 2015. - 01:54

Nastojeći se približiti potrebama svih svojih korisnika, u “Jadroliniji” su napokon zaključili kako primjeren ukrcaj osoba s invaliditetom na njihove trajekte i dvotrupce valja pravovremeno planirati i organizirati.

Na njihovom je virtualnom informacijskom centru ovih dana osvanula obavijest kojom korisnike iz ove skupine pozivaju da svoj ukrcaj najave u agenciji luke ukrcaja, kako bi se osigurala potrebna pomoć. Budući da je obavijest sročena pomalo skromno, doznali smo kako doći do potrebne pomoći.

Kako ističe Marija Zaputović, glasnogovornica državne brodarske kompanije, novi plan djelovanja olakšat će ukrcaj i iskrcaj s trajekata i katamarana osobama s poteškoćama u kretanju, te im osigurati prednost pri ukrcaju vozila i rezervaciju primjerenog mjesta za automobil, korištenje dizala na brodovima koji ih imaju, te pomoć za dolazak do putničkog salona.

– Potrebno je javiti se u našu agenciju ili na “Jadrolinijin” kiosk u manjim mjestima, te našeg djelatnika u prodaji karata informirati o potrebama osobe s invaliditetom koja putuje u vašoj pratnji. On će zatim vaš dolazak telefonom najaviti osoblju plovila koje će vam osigurati adekvatan ukrcaj.

Uputno je stići prije početka ukrcaja, kako bi se u garaži osiguralo mjesto za vozilo koje je najbliže dizalu ili stepenicama, te ostavilo dovoljno prostora da se vrata automobila mogu u potpunosti otvoriti. Najavom dolaska osigurat će se raspoloživo osoblje koje će putnicima pomoći kako bi lakše došli do salona – kaže glasnogovornica.
Posade “bijele flote” do sada su bezrezervno pomagale svima kojima je to bilo potrebno, a kako navode u “Jadroliniji”, to se neće promijeniti pa nova kampanja pruža dodatnu mogućnost.

Želite li biti sigurni da će vaš ukrcaj proteći glatko, te znate li točan termin ukrcaja, brodaru se možete javiti i dan ranije putem telefona, a oni će se, tvrde, pobrinuti da vas dočekaju spremni.

T. GIOVANELLI


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. kolovoz 2022 20:05