StoryEditor
Splitsvaka čast

OŠ Žnjan-Pazdigrad ovoga vikenda organizira veliki humanitarni buvljak zbog teške financijske situacije dviju splitskih udruga: Ima načina za pomoći!

Piše M.Dr.
15. prosinca 2020. - 19:28

U Osnovnoj školi Žnjan-Pazdigrad u tijeku je prikupljanje stvari za Humanitarni buvljak koji će se održati 19.12. od 09 do 12 sati, ispred škole (ulaz sa sjeverne strane iz Maslinske ulice) za splitsku Udrugu Sindrom Down 21 te Udrugu Anđeli.

Organizacija ove humanitarne akcije za svaku je pohvalu, a kako su nam kazale vrijedne organizatorice Josipa Strikić, učiteljica razredne nastave te Ivona Mustapić Jelavić,učiteljica likovne kulture povod svemu je izrazito teška financijska situacija splitskih Udruga Sindrom Down 21 i Udruge Anđeli.

Prisjetimo se, kažu, da obje udruge već desetljećima pružaju djeci s intelektualnim teškoćama i tjelesnim invaliditetom mogućnost u uključivanje raznih terapija sveobuhvatnog programa rane edukacije i rehabilitacije.

Ciljevi su im i osnaživanje mladih štićenika da bi kroz razne aktivnosti praćene radom, strpljenjem i ljubavlju volontera naučili raditi i biti korisni sebi, kao i drugima.

Nije im puno trebalo, organizirale su se i  sve dogovorile dok si rekao ‘keks’.

-Htjele smo motivirati  djecu u školi i sve zainteresirane da doniraju stare uporabne predmete i prikupe koliko je moguće više novca, da pomognu udrugama. Naravno uz sveprisutnu podršku ravnatelja Željka Jurina i cijelog kolektiva OŠ Žnjan-Pazdigrad-kažu u glas Josipa i Ivona.

O teškim uvjetima u kojima su se našle ove dvije udruge ne treba više posebno pričati, vele ove vrijedne organizatorice. Sve je, kazuju, jasno.

-Novonastala situacija na svim aspektima života ostavila je trag, a tako i nemogućnost pomaganja ljudima kojima je situacija teška uvijek.

Ipak, ima načina da svi skupa pokažemo svoju dobrotu i pažnju. Prilika za to je i doniranje raznih uporabnih predmeta kao što su : stripovi,tanjuri, lampe, ruksaci, razne vrste torbi, nakit, vaze, slike, igračke, razni ukrasi i drugi predmeti.

Sve što nekome može pasti na pamet, objašnjavaju.

Donirani predmeti prikupljati će se u atriju škole do četvrtka 17.12. do 15 h..

Pomoći može svatko, donacijom predmeta i kupnjom stvari i poklona za nadolazeće blagdane na buvljaku, a sav prikupljeni novčani iznos bit će doniran udrugama.

I naravno, svi su pozvani, poručuju na kraju Josipa i Ivona.

item - id = 1064498
related id = 0 -> 1136010
related id = 1 -> 1136009
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2021 07:05