StoryEditorOCM
SplitNATRAG U KLUPE

Oporba u Splitu prisilila vladajuće da sazovu čak dvije sjednice Gradskog vijeća; SDP zbog istrage o korupciji u 'Čistoći' traži raspravu o Karepovcu, bit će govora i o sigurnosti u gradu

Piše PSD
9. rujna 2019. - 17:00

Oporba je prisilila predsjednika gradskog parlamenta Igora Stanišića da sazove dvije sjednice Gradskoga vijeća. Doduše, obje će se održati u jednom danu, ali i vijećnici i novinari su ionako naviknuli na maratonska zasjedanja.

Termin održavanja sjednica je ponedjeljak, 16. rujna s tim da će se najprije održati tematska rasprava o stanju odlagališta otpada Karepovac i gospodarenju otpadom,  a nakon toga i tematska rasprava o stanju sigurnosti u Splitu.

Prijedloge za održavanje sjednica pokrenuo je Klub vijećnika SDP-a, a potpisalo ih je 15 od 35 vijećnika i to redom: Goran Kotur, Mirna Kovačić, Srđan Gjurković, Ante Zoričić, Martin Mladen Pauk, Joško Markić, Aida Batarelo, Josip Markotić, Ante Čikotić, Ivan Barišić, Kristina Vidan, Natalia Tafra Bazina, Marijana Puljak, Jakov Prkić i Sani Mardešić.

SDP je raspravu o Karepovcu zatražio "potaknut istragom o zlouporabi i mitu u Čistoći d.o.o. zbog ilegalnog odlaganja građevinskog otpada uključujući i otpad koji sadrži azbest te drugog otpada na odlagalište Karepovac, potrebe poduzimanja mjera i informiranja javnosti o mogućim rizicima za život i zdravlje ljudi zbog odlaganja opasnog otpada te iznimnog značaja sanacije odlagališta Karepovac i uspostave održivog gospodarenja otpadom u Splitu".

Medijska izvješća o počinjenju kaznenih dijela na području Splita uključujući kaznena djela protiv života i tijela, kao i činjenica da na Gradskom vijeću od 2016. godine nije bilo izvješće policije o stanju sigurnosti u Splitu, potaknula su opoziciju da zatraži sjednicu o stanju sigurnosti u Splitu.

- Na sjednici se treba realno sagledati situacija kroz iscrpno izvješće policije, dodatno doprinijeti javnosti rada policije i suradnji s Gradom Splitom što je ključno za uspješan rad policije, prepoznati najznačajnije probleme, razmotriti prijedloge za rješavanje tih problema, te donijeti zaključke.  Povjerenje i suradnja građana s policijom ključni su za miran život i osjećaj sigurnosti u našem gradu - tvrde oporbeni vijećnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 00:53