StoryEditor
SplitGETANI SVE VIDE

Opet Dominisova ulica, nije odavno: kraj fontane osvanuo ilegalni štekat, komunalci odmah izišli na teren. Ugledate li negdje novu ugostiteljsku terasu, znate što vam je činiti

Piše Antea Burazin
19. svibnja 2022. - 22:58

U Getu je u srijedu u Dominisovoj ulici niknuo još jedan štekat. Površinu je zauzeo s jednim stolom i četiri barske stolice. No, pitanje je sad, je li legalan ili ilegalan?

Prema pojašnjenju Gorana Dlake, voditelja komunalnih redara, štekat je postavljen ilegalno, a komunalni redari koji su na teren izašli danas, zatekli su lokaciju u prvobitnom stanju - bez stola i stolica. Dostavio nam je i fotografije koje potvrđuju da je sve vraćeno u prvobitno stanje - skrivećki, preko noći. 

image
Čitateljica

- Poslali smo odmah po prijavi redare koji na terenu nisu zatekli nikoga - rekao je Dlaka.

Prema odgovoru kojega smo dobili iz Banovine početkom svibnja, novi štekati ni ne smiju više niknuti. Barem dok se ne formira nova gradska vlast. Mirna Veža, Vladina povjerenica za poslove gradonačelnika može potpisati, odnosno produžiti samo već postojeće ugovore za štekate, dok izdavanje ugovora za nove štekate nije moguće.

Tijekom mandata prošle gradske vlasti svim je ugostiteljima čije su terase bile ilegalno ostakljene naloženo njihovo uklanjanje i prilagodba štekata Pravilniku o određivanju visine zakupnina i uvjeta korištenja javnih gradskih površina. Veža je, dakle, u mogućnosti potpisati ugovore s ugostiteljima koji već od prije imaju ugovor, ali koji su se prilagodili ovome pravilniku. Maknuli ostakljene, zatvorene pregrade te javnu gradsku površinu vratili u prvobitno stanje.

image

Današnje stanje lokacije 

Goran Dlaka

Netko se očito malo zaigrao i mislio da će mu bespravno zauzimanje javne gradske površine proći glatko, ali grdno se prevario.

image

Današnje stanje lokacije

Goran Dlaka

U Banovini kriju koji su ugostitelji legalizirali staklenike, ali jedno je sigurno: vidite li koji novi štekat po Splitu budite sigurni da je ilegalan!

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. kolovoz 2022 06:17