StoryEditor
Splitroditelji upozoravaju

Opasno igralište na Splitu 3: pod se podignuo i djeca padaju, a vrata su razvaljena, nekome će odrezati prste!

Piše Merien Ilić
13. lipnja 2019. - 09:55

Dječje igralište na početku Getaldićeve ulice odslužilo je svoje. Barem tako možemo zaključiti prema zatečenom stanju na koje su nas upozorili roditelji mališana kojima je to jedini parkić u kotaru Split 3 gdje su se mogli igrati i najmanji.

No, vrijeme je učinilo svoje, a vjerojatno i huligani, pa su tartan-plohe izvučene, klupe iskrivljene, konopi na penjalici prekinuti, dio lopti za preskakanje nestao...

- Dica padaju preko izvučenog tartana, a kad puše, vrata lupaju jer nema kvake. Nekome će odrezati prste! Klupe su iskrivljene i ljuljaju se. Osobno sam stanje prijavila komunalnom redarstvu Grada Splita prije više od mjesec i pol dana, ali ništa do sada nije napravljeno. Igralište je u očajnom stanju i potencijalna opasnost, vidite i sami - kaže nam jedna mama sa Splita 3 koja nam je poslala fotografije igrališta.

Kako čujemo, u kotaru se pripremaju veći zahvati poput uređenja športskih terena u Getaldićevoj gdje bi trebala doći tribina i gumena podloga na košarkaškom igralištu, pa izgradnja dječjeg parka u Dobrilinoj koju čeka već nekoliko generacija djece, a proteklih dana otvoren je i park za pse kraj garaža u Ulici Ruđera Boškovića.

Iskreno se nadamo da će uz sve nabrojano biti planova i za dječje igralište u Getaldićevoj, za sada jedini dječji park u kvartu. 

#SPLIT#SPLIT 3

Izdvojeno

06. srpanj 2020 21:26