StoryEditor
Splitgradonačelnik pred novinarima

Opara potvrdio pregovore oko Thompsonovog koncerta na Rivi, osvrnuo se i na događaje u 'Čistoći'; Aleksić razriješen, imenovan novi direktor

Piše M. Ilić
26. srpnja 2019. - 18:31

NOVIJE

Imenovan novi direktor 'Čistoće'

Danas je Andro Krstulović Opara, predsjednik Skupštine trgovačkog društva Čistoća d.o.o. Split sazvao sjednicu na kojoj je razriješen dosadašnji privremeni član Uprave-direktor mr. oec. Ante Aleksić. Na njegovo mjesto imenovan je mr. sc Lukša Regjo, dipl.iur, dugogodišnji djelatnik Čistoće, rukovoditelj općeg, pravnog i kadrovskog sektora, javljaju iz Banovine.

Skupština, kojoj je nazočila predsjednica Nadzornog odbora Čistoće Nevenka Bečić, podržala je zaključak Nadzornog odbora sa njihove jučerašnje sjednice te je još jednom potvrđeno da je najvažnije funkcioniranje sustava ove gradske tvrtke na zadovoljstvo korisnika njihovih usluga.

Članovi Skupštine uputili su zahvalu  brojnim zaposlenicima trgovačkog društva Čistoća d.o.o. Split koji predano obavljaju svoje dužnosti te su izrazili uvjerenje da će i ubuduće njihov rad, napor i dostignuća biti u prvom planu i održati pozitivnu sliku ovog poduzeća. 

- Neugodna epizoda je iza nas, a naša tvrtka i njezini zaposlenici nastavit će postizati izvrsne rezultate na zadovoljstvo svih građana - zaključeno je na Skupštini Čistoće.

RANIJE

Korupcija u gradskoj firmi Čistoća neugodno je iznenadila i gradonačelnika andru Krstulovića Oparu koji je to i rekao novinarima u petak.

- Vrlo neugodna priča koja nas je svih iznenadila, a informacije koje imamo dobivamo od medija, za sada. Tražili smo i službeno informacije, te se nadam da ćemo ih i dobiti. Održana je sjednica Nadzornog odbora Čistoće odakle su upućeni zahtjevi za skupštinu koju ćemo uskoro sazvati i donijeti potrebne odluke. Ono što treba naglasiti je da sustav funkcionira dobro, da građani neće osjetiti ikakve poteškoće u funkcioniranju sustava - rekoa je Opara.

Kazao je da već mjesec i pol dana traže direktora Čistoće, a u aktualnoj situaciji, firmu će operativno voditi Ljubica Vrdoljak, no neće biti imenovana za vršiteljicu dužnosti.

- Aleksić je bio tek prijelazno rješenje i ograničenih ovlasti. Tražit ću od skupštine zadržavanje efekta funkcioniranja ustanove i traženje imenovanja novog direktora, a skoro ćemo znati i na koji način će se birati. Razješenje Aleksića traži legalnu proceduru bez ulaženja u sudski postupak. Ovo jest sramota za Split i poduzeće koje je do sada uzorno radilo, no u svemu ovom ključno je da sustav funkcionira - poručio je gradonačelnik.

Potvrdio je pregovore za koncert Marka Perkovića Thompsona 4. kolovoza na Rivi u suradnji s udrugama branitelja, no o troškovima koncerta još ne može govoriti.

Thompson za obljetnicu Oluje svira u Splitu?! Na Rivu bi trebala stići i Kolinda Grabar-Kitarović, a evo koliko bi koštao koncert kontroverznog pjevača

SDP Opari: Prestanite se ponašati kao slučajni prolaznik

Povodom zadnjih događaja u 'Čistoći' oglasio se i splitski SDP. Priopćenje kloje potpisuje Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split, prenosimo u cijelosti:

Gradonačelniče, prestanite gurati glavu u pijesak i izbjegavati odgovornost. Činjenica je da ste Vi postavili Antu Aleksića za v.d. direktora Čistoće i to se ne može promijeniti bilo kakvim verbalnim akrobacijama. Nemojte se skrivati iza prijedloga prethodnog direktora Miroslava Delića. 

Splićankama i Splićanima je sasvim nebitno tko Vam na uho šapuće kadrovska rješenja koja Vi, u konačnici, ipak amenujete. Odgovorni ste Vi, a ne Miroslav Delić ili bilo tko drugi. 

Umjesto da tražite alibi preko leđa Miroslava Delića, izvijestite javnost što namjeravate poduzeti kako bi se ubuduće spriječilo ilegalno odlaganje građevinskog otpada uključujući i otpad koji sadrži azbest na Karepovac te imate li saznanja o mogućem postojanju rizika za život i zdravlje ljudi i okoliš zbog deponiranja opasnog otpada. 

Prestanite se ponašati kao slučajni prolaznik i preuzmite odgovornost za svoje poteze - stoji u priopćenju.

PSD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2021 10:55