StoryEditor
Splittorcidina fešta

Opara: Po svemu sudeći, ono sinoć je bilo spontano organizirano. Ipak, bilo bi mi draže da je događaj ostavljen za neka druga, bolja vremena

Piše PSD
29. listopada 2020. - 18:56
Duje Klarić/Cropix

U razgovoru za N1 televiziju gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara komentirao je sinoćnje okupljanje Torcide koje je bilo protivno propisanim mjerama Nacionalnog stožera.

Kazao je kako Stožer civilne zaštite Grada Splita i gradske službe nisu dobile nikakvu prijavu organiziranog skupa.

"Vrlo dobro znamo da se odlukom Nacionalnog stožera ovakva okupljanja moraju prijaviti područnom uredu. Po svemu sudeći riječ je o spontanom organiziranju", rekao je Krstulović Opara.

Ističe kako bi mu bilo draže da je događaj ostavljen za neka druga, bolja vremena kad epidemiološke prilike to dopuste.

Komunalni redari su, kaže Krstulović Opara bili na licu mjesta i oni su upozorili na okupljanje, ali kaže kako su oni zadnji u nizu koji trebaju intervenirati. "Prvo tu treba biti inspekcija civilne zaštite, pa policijske snage i onda su treći u nizu komunalni redari", pojašnjava.

"Žao mi je što je jedna slika poslana u svijet u ponoć i u podne na rivi zasjenjena ovim događajem. Nadam se da će se građani i dalje pridržavati epidemioloških mjera i nadam se da ovome neće biti većih posljedica", kazao je Krstulović Opara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 01:54