StoryEditor
Splitizjave nakon sjednice

Opara: Nabijamo tempo, u iduće tri godine ćemo se naraditi; Butković o čiovskom mostu: Dogodilo se sve najgore što se moglo dogoditi...

Piše Nikolina Lulić, Gabrijela Radanović
4. svibnja 2018. - 19:57

Nakon sjednice Vlade u Banovini premijer Plenković izjavio je kako će potpisani ugovori omogućiti razvoj svih dijelova ove županije koja nosi otprilike 25 posto hrvatskog turizma uoči izrazito povoljne turističke sezone, u, kako najavljuje, najuspješnijoj godini hrvatskog turizma.

Najavio je kako će se posebna sjednica Vlade posvećena otocima održati u listopadu na Hvaru kada će se tamo održati Dani hrvatskog turizma, a u godini kada Hvar obilježava 150 godina turizma.

Marić: Gradu Splitu darovat će se 95 nekretnina i 11 zgrada vrijednih 128,2 milijuna kuna; Potpora Ultri do 2022. godine

Opara: Želimo grad zadovoljnih građana!; Plenković: Došli smo dati ruku podrške za bolji standard svih žitelja županije

Božinović uoči sjednice Vlade u Banovini: Split je siguran grad. Danas će se ovdje okupiti vrh države, ovakva situacija bila bi nemoguća bilo gdje drugo na svijetu

Ministrica Žalac: Splićani nemaju razloga strahovati da će ponovno biti izvarani, sredstva za projekte u gradu osigurana su iz EU fondova

Gradonačelnik Krstulović Opara istaknuo je tom prigodom kako je početak mandata nešto što je neuobičajeno u političkom životu, jer se obično velika obećanja donose na njegovom kraju.

- Mi na početku mandata nabijamo tempo i budite uvjereni da ćemo se sljedeće tri godine naraditi. Nastavit ćemo u vrlo preciznom sastavljanju hodograma s imenima i terminima ovih odluka koje su donesene - naglasio je poteštat.

Ministar Butković o izgradnji mosta na Čiovu istaknuo je kako se u ovom projektu dogodilo sve najgore što se moglo dogoditi.

- Nakon natječaja smo morali raskinuti ugovor s tadašnjim izvođačem, koji je nakon toga otišao u stečaj. Ne možemo odgovornost za nedovršenje toga mosta prebaciti na Hrvatske ceste. U tom trenutku smo trebali spasiti europsko financiranje i nakon toga raspisati novi natječaj i pokušati spasiti taj projekt. Prije deset dana sam bio na samom gradilištu i vidio sam da se radovi odvijaju dobrim intenzitetom - kazao je ministar uz napomenu kako se ispričao svim građanima i građankama tog dijela Županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2022 02:36