StoryEditorOCM
Splittehnološki park dračevac

Opara i bivši savjetnik o početku gradnje Tehnološkog parka Dračevac: ‘Gradonačelniku smo ostavili spreman projekt, a pojedini ovdje tada su bili protiv‘

Piše SPLIT SD
24. kolovoza 2022. - 22:33

Gradonačelnik Ivica Puljak danas je obišao gradilište Tehnološkoga parka Dračevac gdje su službeno započeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji centralne zgrade. Bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara, u čijem je mandatu i začet projekt izgradnje Tehnološkoga parka, osvrnuo se na ovu vijest.

- A gradonačelniku kojemu smo ostavili spreman projekt želim da uspije radi dobrobiti Splita. Tribat će mu puno truda i najviše rada u tišini. A to mu je, kako vidimo, prilično teško.

Budući da on nije imao potrebe zahvaliti Vladi i premijeru Plenkoviću, jer to ne može budući da on i zastupnica Puljak svakodnevno govore kontra njega i žele smijeniti "kriminalni HDZ", ovim putem Plenkoviću zahvaljujem ja, jer bez njega i njegove spremnosti bi Dračevac i dalje propadao a Split zaostajao – naveo je Opara u Facebook objavi. U nastavku je zahvalio svim ljudima koji su sudjelovali u pokretanju tog projekta te zamjerio što ih gradonačelnik Puljak nije niti spomenuo.

O projektu se oglasio i Krešimir Budiša, bivši Oparin savjetnik za razvojne projekte te spomenuo one koji su nekada bili protiv projekta, a sada uzimaju zasluge.

- Iako su pojedini ovdje viđeni glasovali svojevremeno protiv cijelog projekta, ajmo reći da prihvaćamo da je i naknadna pamet bolja nego nikakva, pa mi je iznimno drago što je po meni najvažniji projekt za Split napokon krenuo.

Ne znam tko nije podmetnuo leđa za ovaj projekt, od nas koji smo mijenjali cijeli detaljni plan bivše vojarne, do Vlade RH koja je na sjednici u Splitu pa i kasnije utvrdila pravo darovanje zemljišta gradu Splitu, pa nadalje pripremali projektno-tehničku dokumentaciju, pa FGAGa koji je spasio projekt ulijetanjem u jedan problematični trenutak, pa cijelog tima koji je pripremao veliku nabavu koja je provedena za gradnju projekta, pa tima koji je pripremao projekt za financiranje i osiguranje sredstava, pa suradnja s potencijalnim partnerima i investitorima, da bi ovu dionicu preuzeo tim nove vlasti i proveo nabavu do kraja, ugovorio stručni nadzor i voditelja projekta, riješio do kraja razdvajanje čestica s Nadbiskupijom, koja je isto pomogla da se ovaj gordijski čvor razriješi.... – rekao je Budiša te u nastavku zahvalio kolegama koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2023 18:00