StoryEditor
SplitSPLITSKI SPAJDERMENI

Ono kad ‘probiješ od sriće‘! Pogledajte gdje smo sve noćas snimili navijače Hajduka, nema di se nisu ‘uzverali‘! Popeli su na sve na što su mogli, ove prizore u Splitu još niste vidjeli

Piše Hana Perković
27. svibnja 2022. - 15:08

Gorilo je sve! Atmosfera u Splitu bila je užarena u četvrtak navečer, nakon što je Hajduk u veličanstvenom derbiju pred prepunim Poljudom osvojio Kup Hrvatske.

image
Tom Dubravec/Cropix

Nakon devet godina bez trofeja i nakon svih loših vijesti koje u zadnje vrijeme ljudima, pa i tako srčanima kao što su Splićani, kradu pažnju i radost, gradom je napokon zavladalo veselje i jedinstvo dostojno nekih boljih vremena. Grlili su se, ljubili, vrištali, smijali se, neki su i zaplakali, a sve ih je vodila nevjerojatna energija kakva se rijetko može ponoviti. Naprosto, moralo se dogoditi. I moralo je biti baš ove sezone, moralo je biti baš jučer.

Zajedništvo je bilo vidljivo i iz zraka kad su ulice preplavili navijači u bijelim majicama. Grad je tako napokon "zavijen u bilo".

image
Tom Dubravec/Cropix

Splitu je ova katarza itekako trebala. Ne iznenađuje stoga što su se u naletu euforije na Rivi i u Marmontovoj navijači "uzverali" po čemu god su stigli. Kao da su dobili kakve nadnaravne sposobnosti.

image
Screenshot/Slobodna Dalmacija

Bilo ih je na vatrogasnim vozilima, kombijima, tendama, suncobranima, znakovima, rasvjetnim stupovima, trafikama, montažnim kućicama, visjeli su čak i s prozora duž Marmontove. Pjevali su, veselili se, dijelili ljubav i sreću kakvu mogu pružiti samo najvažnije sporedne stvari u životu.

Vjerojatno su i ugostitelji jutros uočili malo štete na štekatima, ali su zato sinoć dobro zaradili pa valjda neće zamjeriti.

image
Screenshot
image

Totalna euforija popela je navijača na rasvjetno tijelo

Tom Dubravec/cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. kolovoz 2022 11:23