StoryEditor
Splitvjetar luduje

Olujno jugo poharalo Split: oštećeno 15 vozila, poplavljene pojedine ulice uz more, kaos u prometu; MUP upozorava: Stižu još jači udari vjetra, mogući su i prekidi struje

Piše Ana Franić
12. studenog 2019. - 17:20
vatrogasci_rijecka7-121119

Olujno jugo pogodilo je cijelu Dalmacija, a velike probleme stvara i u Splitu.

Na Pojišanu se stablo od olujnih udara slomilo i 'poklopilo' parkirane automobile. Na lice mjesta odmah su izašli vatrogasci kako bi uklonili grane s automobila.

Zbog opasnosti od pada stabla za promet je neko vrijeme bila zatvorena Pojišanska ulica, od raskrižja s Osječkom do raskrižja s Ulicom Slobode, no oko 17 sati promet je ponovno uspostavljen.

Olujno jugo hara Splitom: pala fasada sa Zdravstvene škole, točno na ulazu u zgradu! Ruše se stabla, izvrću kontejneri, kišobrane uopće nema smisla otvarati!

Stablo se srušilo i u Riječkoj ulici, punoj parkiranih automobila. Intervenirali su vatrogasci, oslobodili automobile i deblokirali ulicu u kojoj je na sat vremena promet bio zaustavljen.

- Do sada smo imali preko 15-ak intervencija, a najviše je riječ o pilanju i uklanjanja grana s automobila i ulica. Radimo punom parom i spremni smo za sve, kratko nam je kazao Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split.

Problema ima i na drugom kraju grada, u ACI Marini Split koja je na udaru olujnih valova. Poplavljen je i dio ulice u ACI Marini kod rotora, a valovi prelaze i lukobran.

 

 

Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a jutros je upozorilo kako je za područje Dalmacije izdano crveno upozorenje te da je moguće poplavljivanje imovine i prometne mreže, kao i da je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom.

 

- Do ovog trenutka zabilježili smo oštećenja na oko 15 vozila, nastala uslijed pada stabala, grana i naleta ostalih predmeta. Obzirom da se, prema najavljenoj vremenskoj prognozi, krajem dana očekuju još jači udari vjetra, savjetujemo građanima da, ukoliko je moguće, vozila parkiraju na zaštićenim mjestima, kako bi izbjegli mogućnost oštećenja, budu oprezni prilikom sudjelovanja u prometu i prate vremensku prognozu, te da u slučaju jakog vjetra ne izlaze iz domova ukoliko ne moraju, poručili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Jak vjetar stvara probleme i u prometu, pa je tako brza cesta Solin-Klis (DC1) otvorena samo za osobne automobile. 

 

Izdvojeno

06. srpanj 2020 19:36