StoryEditor
SplitDOBRA VIJEST

Olakšanje za splitske roditelje: vrtići i produženi boravak ne plaćaju se od 19. ožujka, tko je već platio, umanjit će mu se iduća uplata

Piše PSD
27. ožujka 2020. - 20:17
Niksa Stipaničev/Ilustracija/HANZA MEDIA

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je danas odluku o oslobođenju plaćanja cijene programa dječjih vrtića i jaslica čiji je osnivač i vlasnik Grad Split te odluku o oslobađanju plaćanja troškova organizacije programa produženog boravka u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Split za vrijeme trajanja uspostave nastave na daljinu, kao posljedice pandemije koronavirusa.

- Počevši od 19. ožujka 2020. godine pa do okončanja mjera ograničavanja i zabrana okupljanja, vrtići i produženi boravak neće se naplaćivati, kako bi se pomoglo građanima zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, poručili su iz Banovine.

Podsjetimo, sukladno Pravilniku o radu dječjih vrtića cijena vrtića za vrijeme obustave rada istih trebala bi biti plaćena u iznosu od 50% za sve kategorije, a sukladno Pravilniku o produženom i cjelodnevnom boravku u osnovnim školama roditelji bi trebali participirati u fiksnom iznosu od 250 kuna mjesečno.

No, s obzirom na izvanredne okolnosti, gradonačelnikova odluka je osloboditi splitske obitelji od ovog troška u narednom razdoblju, za vrijeme trajanje pandemije koronavirusa.  

- Roditeljima koji su već izvršili uplatu punog iznosa za mjesec ožujak preplaćeni dio će se umanjiti prilikom sljedeće uplate koja će uslijediti po okončanju mjera., objašnjavaju.

#VRTIĆI#CJELODNEVNI BORAVAK#ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA

Izdvojeno

04. lipanj 2020 10:34