StoryEditorOCM
Splitgužvanje u kombiju

Ogorčeni putnici: Voze nas kao srdele, jer im fali autobusa!

Piše N. LULIĆ
27. rujna 2016. - 01:31
Promet_autobus.JPG

Ogorčeni putnici iz "Prometove" linije 5a koja povezuje naš grad sa susjednim Solinom obratili su nam se za pomoć, ne krijući nezadovoljstvo što im javni prijevoznik šalje putnički kombi umjesto "klasičnog" autobusa.

- U Tuđmanovoj ulici u Solinu nas petnaestak je zbunjeno gledalo vozilo koje nam je prilazilo dok smo na stanici čekali autobus. To uopće nije bio autobus, nego putnički kombi s 18 sjedala, što nije prvi put na našoj liniji. U njemu su bila popunjena sva sjedeća i polovina stajaćih mjesta. Nekako smo se ugurali i negodovali vozaču zbog nedovoljnog kapaciteta vozila, na što nam je ljubazno odgovorio da odluka o slanju minibusa nije njegova nego da "Promet" jednostavno nema više autobusa na raspolaganju i da kontaktiramo upravu prijevozničke tvrtke, gdje su nam odgovorili da naprosto nemaju dovoljno vozila - istaknuli su putnici i dodali:

- Na sljedećem autobusnom stajalištu na solinskoj Širini ukrcala se još samo jedna osoba, i to na jedvite jade, a mi smo se naguravali nekoliko minuta. Bila je to jedina osoba koja je ušla u kombi u smjeru Splita, pa smo se pet stanica vozili zbijeni poput srdela sve do stajališta pokraj zgrade "Elektrodalmacije" na Poljičkoj cesti - pišu nam putnici, moleći naš list da im pomognemo u apelima nadležnima da im se omogući normalan autobus, jer na ovaj način, kako nam kažu, osjećaju se kao građani drugog reda koji žive u 19. stoljeću.

Nažalost, odgovor iz javnog prijevoznika glasi vrlo slično onome koji su već čuli: takve stvari se događaju, jer "Promet" naprosto nema dovoljno vozila na raspolaganju. 

Obnova voznog parka makar polovnim autobusima bila je predmet nedavnog javnog nadmetanja koje je poništeno, a u pripremi je novo koje svi putnici, ali i radnici gradske tvrtke željno iščekuju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 08:23