StoryEditorOCM
SplitSREDIŠNJI KRIŽ

Čitateljica: ‘Na Lovrincu nitko nije položio vijence. Eno ih naslikavaju se po Kninu, jedina svijeća koja gori je moja‘; Branitelji: ‘Nije istina, položili smo 4. kolovoza!‘

Piše SPLIT SD
5. kolovoza 2022. - 21:10

U redakciju 'Slobodne' večeras se javila naša čitateljica, poslala nam je i nekoliko fotografija.

- Došla sam na Lovrinac predvečer zapalit sviću za poginule branitelje na središnji križ. Kad tamo, nema ni vijenaca, ni svića... Ništa. A di su poglavari Splita i čelnici braniteljskih udruga? Eno ih u Kninu slikaju se. A zaboravili Split, svih prošlih godina tu su stavljali vijence i palili sviće za branitelje - kaže žena, te prilaže fotografiju na kojoj se vidi kako gori jedna svijeća i to od naše čitateljice.

Na Lovrincu leže brojni hrvatski branitelji, a ove godine su očito ostali zaboravljeni...

image

Č i t a t e lj i c a

image

Č i t a t e lj i c a

No, u Gradu su naveli ovo: 

"Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Lovrinac i u Parku hrvatskih branitelja te spuštanjem 22-metarske trobojnice sa zgrade Gradske uprave u četvrtak, 4. kolovoza 2022. počinje splitski program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja kojega organizira Grad Split.

Program će se istoga dana nastaviti sv. misom zahvalnicom u crkvi Gospe od Zdravlja u 19 sati.

Na  sam blagdan, 5. kolovoza 2022.  s početkom u 20.15 sati na Trgu Gaje Bulata predviđen je prigodni cjelovečernji koncert klape Iskon. Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja završit će velikim vatrometom na Rivi s početkom u 22 sata", navode u Gradu Splitu. 

Javio se i jedan gospodin koji je pak naveo: 

- I ove godine su 4. kolovoza čelni ljudi Grada i županije te predstavnici braniteljskih udruga odali počast poginulim i umrlim braniteljima na braniteljskim groblju, poginulim i umrlim Bošnjacima-muslimanima na spomen obilježju na muslimanskoj parceli, položili su cvijeće i upalili svijeće u Parku branitelja. Poslije je svečano izvješena velika hrvatska zastava na zgradu gradske uprave te je nakon toga upriličena sveta misa u crkvi Gospe od zdravlja. Gospođa koja se obratila SD je samo falila mjesto - kaže on. 

Ispravak Grada Splita pročitajte na poveznici dolje: 

Grad Split: Nije istina da nitko nije položio vijence u sklopu programa obilježavanja Dana pobjede, sam gradonačelnik je bio na Lovrnicu i odao počast

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 08:36