StoryEditor
Split‘Nije na gradskoj parceli‘

Odvjetnik obitelji Alujević podignuo kaznenu prijavu protiv Ivoševića i prozvao ga Borislavom: ‘Nije smio narediti uklanjanje njihovog kioska‘

Piše IVANA BULJAN, Gabrijela Radanović
20. listopada 2021. - 22:20

Podignuta je kaznena prijava protiv Bojana Ivoševića, Gorana Dlake, voditelja Odsjeka za redarstvo Grada Splita te Frane Vuke, komunalnog redara zbog uklanjanja kioska obitelji Alujević kod Turističke palače. Potvrdio nam je to u telefonskom razgovoru odvjetnik Željko Lubina.

U kaznenoj prijavi na dogradonačelnika Ivoševića se referira kao "Borislava".

Odvjetnik Lubina je, piše u prijavi, Ivoševića i Dlaku upozorio na licu mjesta da je provostupanjsko rješenje o uklanjanju kioska poništeno, da je nekretnina.označena u katastru upisana kao posjed autobusnog kolodvora. Kao i to da je ta nekretnina prema stanju zemljišne knjige pomorsko dobro pa da Grad Split ne može donijeti odluku o uklanjanju kioska.

Protiv Ivoševića i Dlake podiže se kaznena prijava "jer su kao službene osobe iskoristili svoj položaj i ovlasti i prekoračili granice svoje ovlasti pa su time drugoj osobi prouzročili znatnu štetu".

Protiv Vuke, podiže se kaznena prijava "jer je donio rješenje kojim je naložio uklanjanje kioska premda je znao da nije nadležan donositi takvo rješenje", stoji u dokumentu.

image
Vojko Basic/Cropix

O trafici koja je u nedavnoj akciji komunalnih redara, vatrogasaca i interventne policije uklonjena s Rive, raspravljat će se i na idućoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u četvrtak 21. listopada.

Doznali smo da je sudjelovanje na sjednici zatražio Dario Alujević, što mu je i odobreno.

Lokalni parlamentarcima će pred vlasnikom kioska raspravljati o ukidaju zaključka Vijeća iz 2016. godine kojim su se za vrijeme bivšeg gradonačelnika Ive Baldasara obvezali naći zamjensku lokaciju za kiosk obitelji Alujević.

image
Tom Dubravec/Cropix

Naime, kako smo doznali, Alujevićima je ponuđena alternativna lokacija gdje su se trebali preseliti kada se dovrši Turistička palača, a bilo je riječi o premještanju kioska na Istočnu obalu. No obitelj Alujević nije prihvatila ponudu Grada, a u konačnici, da je prihvatila vjerojatno bi im se svakako uklonio kiosk, budući da takva sudbina čeka sve vlasnike štandova i prodajnih prostora na Istočnoj obali.

Ako Jakov Prkić, predsjednik Gradskog vijeća dozvoli, ili većina vijećnika izglasa, Alujević možda dobije priliku pred lokalnim političarima iznijeti svoje viđenje cijele situacije. Za sada dolazi samo kao promatrač rasprave o njegovom kiosku.

kaznena prijava cavalo-20102021200945 (1) (3) by Slobodna Dalmacija on Scribd

zk-20102021192253 (1) by Slobodna Dalmacija on Scribd

item - id = 1136663
related id = 0 -> 1146296
related id = 1 -> 1146288
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2021 17:58