StoryEditor
Splitutvrdimo gradivo

Odvajanje otpada na splitski način: ovo je najbolja ilustracija poražavajuće činjenice da smo po ovom pitanju najgori u državi

Piše I.B.
29. studenog 2021. - 18:12

Da je odvajanje otpada pod Marjanom više iznimka nego pravilo, uvjerili smo se stotinu puta.

Najfriškiji primjer objavio je naš sugrađanin na Facebooku. Na njegovim se fotografijama, naime, nalaze dva kontejnera. Jedan za biootpad, a drugi za miješani komunalni.

U spremniku za "opće škovace" nalazi se – hrpa lišća, a u drugom ono što bi zapravo trebalo biti u prvom. Da potencijalno nije riječ o zloj namjeri, nego o zabuni, ukazala je i jedna naša sugrađanka komentarom da bi bilo logično da je zeleni kontejner namijenjen biootpadu.

Možda i bi, ali budući da situacija nije takva, utvrdimo još jednom gradivo što se baca u kontejnere koji su označeni za biootpad (bez obzira na njihovu boju): kuhinjski otpaci, i to ostaci i kora svježeg voća i povrća, ljuske jaja, talog kave, vrećice čaja, ostaci kruha, listovi salate... Nadalje, vrtni ili zeleni otpad kao što je uvelo cvijeće, granje, otpalo lišće, otkos trave i živice, kao i male količine ostalog biootpada, poput papirnatih maramica.

U kontejner s biootpadom ne smiju se odlagati ostaci termički obrađene hrane, meso, riba, kosti, koža, mliječni proizvodi, ulja i masti, kao ni pepeo ni ambalaža, gume ni odjeća, navodi se u uputama "Čistoće". 

item - id = 1147086
related id = 0 -> 1159651
related id = 1 -> 1159622
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. siječanj 2022 13:46