StoryEditorOCM
Splitspeed dating

Odlična prilika za posao: splitski studenti i poslodavci predstavit će se jedni drugima na brzom spoju, evo koje firme su se odazvale

Piše Merien Ilić
15. ožujka 2022. - 14:31

U srijedu, 23. ožujka od 13 do 16 sati na lokaciji Spinit inkubator Sveučilišta u Splitu održat će se prvi UNIST Career Speed Dating u okviru Dana karijera i nastavnih baza 2022, u organizaciji Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu, Sveučilišnog odjela za stručne studije i Studentskog centra u Splitu.

Career Speed Dating je posebna kombinacija brzog spoja (eng. speed date) i razgovora za posao namijenjenog studentima splitskog Sveučilišta. Organizira se na način da se studenti u 5 do 8 minuta imaju priliku predstaviti poslodavcima. Osim korisnog iskustva koje im olakšava ulazak na tržište rada, studenti će ovim putem dobiti priliku uvježbati i poboljšati svoje predstavljanje u poslovnom svijetu, ali i potencijalno pronaći posao ili praksu.

Sudjelovanje na događaju omogućuje i poslodavcima da se predstave studentima, kao i studentske poslove ili programe studentskih praksi koje nude. Na ovaj način brzo i jednostavno dolaze u kontakt s potencijalnim kandidatima za razne poslove kao prvi korak u selekciji. Također imaju mogućnost zadržati životopise najboljih studenata i kontaktirati ih naknadno prema potrebi. Zanimljivo je da će se studentima predstaviti: Adriatic.hr, Adriatic Osiguranje, Deltron - klima uređaji, La Meridian Lav, Radisson Blu Resort & Spa, Split, International Medical Corps, Hotel Luxe Split, Visit Trogir, OTP banka, Privredna banka Zagreb Ribola, Studenac, Studentski Centar Split, UHY Savjetovanje i Zagrebačka banka.

Događanje je namijenjeno prvenstveno studentima društvenih smjerova koji se pri prijavi mogu odlučiti između dvije kategorije: trgovina, turizam i marketing te financije.

Kako bi studentima omogućili da se što bolje predstave poslodavcima dan prije, 22. ožujka organiziraju se dvije radionice: ''Priprema životopisa'' (od 11.30 do 13 sati) i ''Kako se predstaviti poslodavcu'' (13.30 do 15) također na lokaciji Spinit inkubatora Sveučilišta u Splitu. Na radionice se mogu prijaviti svi studenti, neovisno o sudjelovanju na Career Speed Datingu. Obrazac za prijavu je putem linka: https://tinyurl.com/4k29zyyt

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 07:14