StoryEditor
SplitOSLOBOĐENJE ISTOČNOG ZIDA

Odlaze u povijest štandovi iz Hrvojeve ulice, koji sele na južni dio Pazara. Puljak: ‘Nikoga nećemo preferirati, tko da najbolju ponudu na natječaju, nastavit će s radom‘

Piše Gabrijela Radanović
10. studenog 2021. - 17:10

Gradonačelnik Ivica Puljak sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem, na današnjem mjesečnom brifingu s novinarima Gradskoj upravi poseban naglasak je stavio na uklanjanje štandova iz Hrvojeve ulice.

Jedan od prvih koraka koji će Siniša Gašparević, novi direktor "Parkova i nasada" napraviti je uređenje tržnica, a krenut će se s Pazarom na kojem će se radovi odvijati u nekoliko etapa, rekao je Puljak.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

- Na južnom dijelu Pazara, bliže Rivi, ponudit će se zamjenski prostor na kojem će se smjestiti većina štandova iz Hrvojeve ulice - najavio je splitski gradonačelnik nakon što je poručio da će se konačno osloboditi pogled na istočni zid Dioklecijanove palače, a potom će se krenuti u rekonstrukciju navedene ulice.

Dodao je da još uvijek nisu pozvali vlasnike štandova u Hrvojevoj, ali će s njima uskoro dogovoriti sastanak u Banovini.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

- Sigurno možemo garantirati da neće biti namještanja, preferiranja, te će sve biti javno i transparentno. Oni koji dobiju posao na javnom natječaju moći će nastaviti s radom, a Hrvojeva će se očistiti od štandova.

Oni koji ponude najbolje uvjete dobit će pozicije za smještanje svojih štandova - najavio je splitski gradonačelnik te istaknuo kako želi da vlasnici takvih prodajnih objekata shvate kako su im Grad i "Parkovi i nasadi" partneri te kako ne žele ugroziti nikoga već svima pružiti iste šanse.

image
Joško Šupić/Cropix

Na pitanje je li bilo spomena o kvartovskim pazarićima, rekao je da su razgovarali o tome, a "Parkovi i nasadi" će uskoro predstaviti cijeli plan što se tiče razvoja manjih pazarića po gradu.

- Razgovarali smo s našim partnerima o ideji da se organizira specijalna sjednica Gradskog vijeća na tu temu. Postoji ambiciozan plan razvoja tržnica u Splitu, mi ćemo pomoći "Parkovima" da se realizira jednim dijelom kroz sredstva Grada, a dio njihovim sredstvima. Isto tako, pokušat ćemo osigurati neka sredstva kroz EU fondove jer postoje naznake da bi neki mogli biti upravo za tu namjenu - najavio je čelnik Splita.

image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 22:45