StoryEditorOCM
Split‘Vodovod‘ javlja

Od sutra je zbog radova na snazi nova regulacija prometa u splitskom kvartu; ovo trebate znati ako želite sačuvati živce

Piše Božidar Lončar
23. travnja 2024. - 16:04

Iz "Vodovoda i kanalizacije" obavještavaju javnost o uvođenju privremene prometne regulacije na lokaciji Šetalište Petra Preradovića te u Ulici Put Firula u Splitu zbog radova na spajanju sustava odvodnje južnog sliva na pročistač na Stupama i dogradnje podmorskog ispusta Stobreč.

Privremena regulacija prometa na Preradovićevom šetalištu stupa na snagu u srijedu 24. travnja. Radovi obuhvaćaju kolnik ulice Šetalište Petra Preradovića od križanja s Hektorovićevom ulicom do križanja s Viškom ulicom, pri čemu se zauzima polovica križanja. Kolnik će biti zatvoren za promet.

image
Nikola Vilić /Cropix

S obzirom na to da je postojeći režim prometa na susjednim ulicama Viška i Hektorovićeva jednosmjeran, isti će se urediti na način da se omogući promet iz smjera Ulica Put Firula prema Bačvicama. U svrhu navedenoga se korigira smjer prometa na dionici Viške ulice od križanja sa Put Firula do Hektorovićeve, te Hektorovićeva ulica na dionici od križanja s Viškom do križanja s ulicom Vlahe Bukovca. Nogostupom uz zonu radova se nesmetano koriste pješaci. Nogostupom uz zonu radova pješaci će se moći nesmetano koristiti. Procijenjeno je da će radovi na ovoj lokaciji trajati do 15. svibnja 2024. godine.

image

Šetalište Petra Preradovića

Vodovod i Kanalizacija Split

Dana 24. travnja započet će radovi pripreme kolnika za asfaltiranje u Ulici Put Firula od kućnog broja 35 do kućnog broja 51. Radovi će obuhvaćati kolnik Ulice Put Firula od priključka za ugostiteljske objekte do križanja s Cvjetnom ulicom, pri čemu će se zauzeti cijelo križanje.

Unutar planirane zone radova zauzet će se najviše 50 metara pri čemu će biti moguć pristup vozilima stanara na preostalom dijelu ulice. Kolnik će se zatvoriti za promet, a nogostup će pješaci moći nesmetano koristiti. Radovi će trajati do 25. travnja 2024. godine.

image

Put Firula od 35 do 51

Vodovod i Kanalizacija Split

U Ulici Put Firula od kućnog broja 17 do kućnog broja 35, dana 25. travnja započinju radovi pripreme kolnika za asfaltiranje u dužini od 190 metara. Stoga, Ulica Put Firula zatvorit će se za sav promet, a izvođenje radova predviđeno je da se unutar planirane zone radova zauzima po 50 metara kolnika pri čemu će biti moguć pristup vozilima stanara na preostalom dijelu ulice. Pješaci će moći nesmetano koristiti nogostup. Radovi će trajati do 27. travnja 2024. godine.

image

Ulica Put Firula od 17 do 35

Vodovod i Kanalizacija Split

Nakon što će radovi biti završeni, a u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta, dana 29. travnja vršit će se asfaltiranje u Ulici Put Firula u Splitu kako slijedi: prvo od kućnog broja 51 do križanja sa Spinčićevom ulicom, potom od kućnog broja 35 do kućnog broja 51 i naposljetku od kućnog broja 17 do kućnog broja 35.

image

Put Firula od 51 do križanja sa Spinčićevom ulicom

Vodovod i Kanalizacija Split

Svi stanari predmetnih lokacija pravovremeno će biti obaviješteni o izvođenju radova te vremenskom roku u kojem se isti planiraju izvesti.

Izvođač radova je Zajednica gospodarskih subjekata STRABAG d.o.o. iz Zagreba i POMGRAD INŽENJERING d.o.o. iz Splita, a nositelj Projekta Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 18:15