StoryEditor
Splitraspisan natječaj

Od odvodnje do stabala: obnova zapadnog dijela Matoševe korak bliže ostvarenju

16. listopada 2019. - 13:37
Na potezu od Nazorova prilaza prema marjanskom tunelu obnovit će se i drvored

Gradska uprava je, kako je nedavno i najavljeno iz resora komunale, raspisala natječaj za izvođača radova na izvanrednom održavanju Matoševe ulice u Spinutu.

Poput nekoliko sličnih projekata u drugim dijelovima grada, Banovina i u ovom slučaju namjerava sklopiti okvirni sporazum s jednom izabranom tvrtkom na rok od dvije godine.

Procijenjena vrijednost posla kreće se oko 2,1 milijun kuna, a rok dostave ponuda zainteresiranih građevinara je do 31. listopada do 10 sati, kada će biti upriličeno i njihovo otvaranje u zgradi lokalne vlasti.

Prema glavnom projektu koji je izradila splitska tvrtka "Jolos", na spomenutoj prometnici je na potezu od raskrižja s Ulicom sedam Kaštela do Nazorova prilaza planirana sanacija kolnika zbog starog i oštećenog asfalta, kao i nogostupa, i to uz denivelaciju kanalizacijskih šahti.

Ovim zahvatom nije predviđena izmjena postojećih instalacija u "trupu" spomenute prometnice, ali će se zato potpuno očistiti sustav oborinske odvodnje, dok će se slivnici s čeličnom rešetkom zadržati, a rubnjaci s propustom za vodu će se zamijeniti novima. Vertikalna signalizacija, odnosno postojeći prometni znakovi također se neće mijenjati.

Stabla koja su posađena u nogostupu s južne strane Matoševe, a koja svojim žilama oštećuju prometnicu bit će, sukladno uputama iz Grada, pažljivo sanirana kako bi se smanjila šteta koju prouzrokuju. U dogovoru s resorom komunale i "Parkovima i nasadima", na mjestima praznih zelenih otoka posadit će se novo drveće. 

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 17:36