StoryEditorOCM
Splitzadovoljni suradnjom

Obuljen Koržinek u radnom posjetu Splitu: s Puljkom razgovarala o Domu mladih, Ljetnom kinu Bačvice i tvrđavi Gripe

Piše Milena Budimir
24. siječnja 2022. - 17:38

U posjet našem gradu stigla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Doduše ne na odmor, već u radni posjet.

image
Grad Split

Primio ju je gradonačelnik Ivica Puljak, kako bi je upoznao s planovima i projektima Gradske uprave i gradskih kulturnih institucija, koji se provode u cilju unaprjeđenja kulturne infrastrukture i sadržaja na području i u ingerenciji Grada Splita.

Kako doznajemo iz Gradske uprave poseban naglasak razgovora stavljen je na izradu Plana upravljanja Starom gradskom jezgrom. Cilj je da se Plan u narednih godinu dana, koliki je rok za izradu, dovrši uspješno i kvalitetno.

image
Grad Split

Razgovaralo se, neizbježno, i o gradskim kulturnim ustanovama, ali i o konzervatorskim podlogama kao bitnoj pretpostavka nizu ključnih gradskih projekata. Raspravljalo se, doznajemo dalje, i o suradnja na svim institucionalnim kulturnim programima, daljnjim projektima u cilju zaštite, valorizacije i revitalizacije iznimno bogate splitske kulturne baštine.

image
Grad Split

Gradonačelnik Puljak je istaknuo planove i ciljeve Grada u projektima rekonstrukcije Doma mladih, kao i ljetnog Kina Bačvice, kao i nastojanja da se kulturnim sadržajima oplemeni prostor tvrđave Gripe.

image
Grad Split

I jedna i druga strana, i gradonačelnik i ministrica, izgleda su zadovoljni dosadašnjom suradnjom i želja im je da se ona intenzivira i operacionalizira na konkretnim projektima koje će Gradska uprava razvijati u uskoj suradnji s nadležnim ministarstvom i Konzervatorskim odjelom u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 16:27