Splitu novom ruhu

Obnovljeni simbol Splita napokon otvorio svoja vrata! Pročelje secesijske ljepotice dobilo je novi sjaj, a dugogodišnji djelatnici i dalje ostaju na svojim radnim mjestima

Piše N. G. R.

Knjižara "Miroslav Krleža" u kući Nakić koja je zatvorena prije pola godine je napokon otvorila svoja vrata, kako su nam iz nakladničke kuće prije 20-ak dana i najavili.

Podsjetimo, pročelje secesijske ljepotice na dnu Pjace, izgrađene prije 119 godina, dobilo je novi sjaj, a od Vanje Čučkovića, voditelja Odjela maloprodaje u "Znanju“ smo nedavno doznali i da im je stigao novi namještaj te da će se odsad "Krleža“ prostirati na 110 četvornih metara i nuditi sličnu robu kao i ranije.

Koncept otvorene knjižare je beletristika, publicistika, udžbenici, papirnica, školski pribor, darovni program, ali i multimedija i knjige na engleskom i njemačkom i to ne samo turistička, nego i sva ostala izdanja. Dugogodišnji djelatnici i dalje ostaju na svojim radnim mjestima iako se kvadratura "Krleže" smanjila.

Splićani ponovno imaju knjižaru u staroj gradskoj jezgri u kojoj su nekada radile čak četiri poslovnice, a u kojima su generacije nabavljale školski pribor, udžbenike i kupovale knjige.

Napokon se police prepune šarenih olovka, bojica, bilježnica, mapa i naslovi za sve uzraste i čitalačke apetite ponovno mogu pronaći na Pjaci u preuređenoj i obnovljenoj knjižari Miroslav Krleža.

#SPLIT#PJACA#KNJIžARA MIROSLAV KRLEžA