StoryEditor
SplitTRULI ASFALT

Obnavljaju se prastari kolnik i pločnik u centru grada: Starčevićeva će se urediti i 'pomladiti', evo koliko je novca rezervirano u proračunu

Piše A. F.
17. rujna 2019. - 14:21
rgx time: 5.3167343139648E-5

Ljeto je na izmaku snaga, ali to znači da punom snagom počinju radovi na gradskim ulicama.

Obnavljaju se ceste i pločnici na sve strane, ali očito je da Banovina planira nastaviti dobrim ritmom jer je u utorak (jučer) raspisala poziv za izbor izvođača radova na izvanrednom održavanju dijela Starčevićeve ulice od raskrižja s Kavanjinovom do Gundulićeve. Ukupna dužina zahvata je 115 metara, i to na površini od 1458 četvornih metara, a procijenjena vrijednost ugovora je oko pola milijuna kuna.

Kako naglašavaju iz Grada, stanje asfaltnog sloja i nogostupa na ovom dijelu ulice je loše, s mjestimičnim ulegnućima i mrežastim pukotinama, a sve to omogućava zadržavanje vode na kolniku i prodor kroz oštećenja u "temelje" prometnice. Prema zapažanju odgovornih, glavnina kamenih rubnjaka na istočnoj strani ima veća ili manja oštećenja, a i horizontalna signalizacija nije dobro vidljiva.

Sve to ne treba čuditi jer je riječ o najstarijem dijelu Starčevićeve ulice, jedne od prvih koje su tijekom tridesetih godina prošlog stoljeća građene izvan gradske jezgre. Asfalt je odavno odradio svoje, ulegnuća više ne mogu izdržati ni najsuvremeniji automobilski ovjesi, a svemu treba dodati i činjenicu da se tom cestom kreću i gradski autobusi.

Zbog toga je potrebno rušenje postojećeg i izvedba novog asfaltnog sloja na kolniku i pločniku, ugradnja novih kamenih "korniža" na istočnom dijelu prometnice i postavljanje nove signalizacije. Iz projekta koji je izradila solinska tvrtka "Via Expert" vidljivo je da će na svome mjestu ostati autobusna stanica ispred nekadašnje dugogodišnje prodavaonice sportske opreme, kao i dva pješačka prijelaza te uzdužna parkirališna mjesta sa zapadne strane.

Rok za dostavu ponuda potencijalnih izvođača radova je 19. rujna, kada će se u zgradi gradske uprave i otvoriti "kuverte".

#SPLIT#OBNOVA#STARčEVIćEVA ULICA#PLOčNIK#KOLNIK

Izdvojeno