Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Splitpomozite, dobri ljudi

Obitelj s HIV-om nema novca za kontrolni pregled

Piše PSD.
14. lipnja 2013. - 01:03

Ponovno je potrebna financijska pomoć obitelji iz splitske okolice, čija tri člana u svom tijelu nose virus HIV-a (otac, majka i kći). Prije tri mjeseca, točnije 18. ožujka ove godine, Slobodna Dalmacija pisala je o obitelji kojoj se jedan član (majka) prije otprilike 17 godina zarazio virusom HIV-a (vjerojatno transfuzijom krvi).

Njima je prije tri mjeseca trebala financijska pomoć za putovanje na kontrolu u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. Mnogi su pomogli i omogućili splitskoj obitelji da otputuje u Zagreb kod dr. Josipa Begovca, kod kojeg su obavili pregled i dobili propisane tablete.

No, kako opet nakon tri mjeseca moraju na pregled u Zagreb, najviše zbog anemičnosti njihove kćerke, koja je također zaražena HIV-om, ponovno im je potrebna pomoć, jer u protivnom ne mogu na put.

- Treba nam oko 1200 kuna da možemo otputovati u Zagreb. Nemamo novca, ne radimo ni ja ni supruga. Tu i tamo nešto odradimo, za što nam vrlo često i ne plate. Molim sve ljude koji to mogu i žele da nam pomognu da skupimo novac za put - kazuje 45-godišnji Ivo, kako smo ga nazvali prije tri mjeseca u našem tekstu.

Svi oni koji žele i mogu neka se obrate Udruzi “Help” u Splitu, preko čijeg računa mogu, kao i prošli put, uplatiti novac za putovanje ove obitelji u Zagreb, na pregled koji im život znači.

Ivica MARKOVIĆ

Izdvojeno