StoryEditorOCM
Split‘IDILIČNA‘ NEDJELJA

Novo zagađenje na splitskoj plaži; kupači uslikali odvratne prizore, pretpostavljaju o čemu se radi. Sad je već ozbiljno

Piše N. L.
2. srpnja 2023. - 08:58

Prije 10 dana pisali smo o problemu s fekalijama u moru kojeg su imali kupači na plaži s osobe s invaliditetom između Instituta i Bena. Danas su nam se kupači opet javili kako bi nas upozorili na novo zagađenje, odnosno onečišćenje na tom dijelu Marjana.


Više nema dileme iz kojeg se splitskog restorana izlijevaju fekalije na plažu. Ravnatelj Pejnović: ‘Imamo i video‘

 

Naime, prema priloženim fotografijama koje su nam poslali, vidi se pjena koja pluta po moru i ne razgrađuje se.

- Nisu fekalije nego pjena kemikalija koje se ubacuju u septicku jamu - pretpostavljaju kupači o čemu se radi uz napoomenu kako bi svakako trebalo uzeti uzorke mora.

Nakon našeg teksta Javna ustanova za upravljanje Park - šumom Marjan ozbiljno je pristupila problemu, pa su odmah pozvali nadležne da izađu na teren. Radilo se o vodnim redarima, koji su obišli područje te prema riječima Ivana Perića, tehničkog direktora "Vodovoda i kanalizacije", u trenutku nadzora redara nisu uočene nikakve anomalije.

No, u Javnoj ustanovi su bili bolje sreće.

- Nakon izlaska na teren, s obzirom na nastalu problematiku, snimili smo video mjesta izvora problema izlijevanja fekalija u more i koje je realno najbliže udaljenosti od invalidske plaže na Benama" - tada nam je odgovorio Marko Pejnović, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park - šumom Marjan. Rekao je da je u pitanju restoran "Va Bene" koji ima koncesiju na pomorskom dobru, priloživši i videozapise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:45