StoryEditor
SplitOBNOVa IGRALIŠTA

Novi tobogani i ‘ljulje’ dočekuju ekipu iz ‘Malog princa’ i ‘Koralja’

24. svibnja 2020. - 20:25
Grad Split

Mališani s Plokita i Skalica bit će itekako zadovoljni kad se vrate u svoje vrtiće, među svoju “ekipu”, jer dva predškolska objekta u tim kvartovima od ponedjeljka će imati spremne nove sprave za igru i uređen okoliš.

Grad je u uređenje okoliša i parkirališta za dostavna vozila oko vrtića “Mali princ” na Plokitama uložio gotovo 900 tisuća kuna.

Riječ je o najvećim jaslicama u sastavu pedagoške ustanove “Grigor Vitez”, pa se prilikom postavljanja opreme i novih sprava za igru posebno vodilo računa da sve bude prilagođeno onima najmanjeg uzrasta, djeci od jedne do tri godine. Također, ovaj dječji vrtić bio je prvi u gradu koji je spojen na plinsku energetsku mrežu.

Što se tiče dječjeg vrtića “Koralj” na Skalicama, koji djeluje u sastavu ustanove “Marjan”, dvorište je također uređeno, a postavljene su i sprave za igru. Novi tobogani, ljuljačke i viseći mostovi, sve će to u sigurnom okružju od novoga tjedna biti na raspolaganju mališanima.

Ulaganje od milijun kuna financirali su građani posredstvom splitskog proračuna, a u novčanom dijelu su sudjelovale i predškolske institucije i europski projekt “Vrtić po mjeri suvremene obitelji”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 11:50