StoryEditorOCM
Split‘MOJ DRUG VINKO‘

Novi šef splitskog SDP-a promptno reagirao na Capinu političku oporuku: Bilo je grešaka...

Piše psd
2. veljače 2022. - 09:40

Prošlo je mjesec dana od odlaska na vječni počinak profesora Vinka Bajrovića Cape. Napisao je "političku oporuku" u kojoj je izrazio svoj stav o stanju u splitskom SDP-u.

U njoj je kazao da, unatoč tome što je izabran u gradski odbor, ne može surađivati s bivšim predsjednikom stranke Goranom Koturom, kao ni s ljudima koji su liječnika prof.dr.sc. Izeta Hozu doveli u situaciju da napusti stranku. Kazao je i da ne može surađivati s onima koji su iz stranke "isključili istinskog socijaldemokratu Tomislava Bogovića", kao ni s onima koji su za mjesto predsjednika Županijskog odbora SDP-na minulim izborima dali više glasova Nikši Peronji nego Ranku Ostojiću.

Svoje priopćenje poslao je i Damir Barbir, novi šef splitskog SDP-a. Prenosimo ga u cijelosti:

image
Damir Barbir
Saša Burić/Cropix

Vinko Bajrović je istinski SDP-ovac, nezaboravni profesor i nenadoknadivi gubitak za sve koji su ga poznavali. Ponosan sam na vrijeme koje sam dijelio s njim kako kroz stranku tako i kroz naš Trstenik. Gotovo svakog jutra pogledam njegovu čestitku, jer su mi njegove riječi puno značile i uvijek će značiti.

Potpuno sam svjestan da je bilo grešaka u prethodnim razdobljima unutar SDP-a. 

Međutim, vjerujem u SDP, vjerujem u ljude i učinit ću sve što je u mojoj moći da to bude ona stranka na koju bi moj drug Vinko bio ponosan- zaključio je Barbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 03:33