StoryEditorOCM
SplitANTE LOZO

Novi predsjednik kotara Bačvice: Vijećnici Centra željeli su ići u nove izbore, mislim da bi građani time više izgubili nego dobili. Doznali smo koji su mu prioriteti u kvartu

Piše Antea Burazin
9. studenog 2022. - 15:45

Bačvice su jučer dobile novoga predsjednika kotara, Antu Lozu iz redova Domovinskoga pokreta, koji je na kotarskim izborima u rujnu predstavljao Nacionalnu-suverenističku koaliciju.

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Kotarskoga vijeća podržao ga je HDZ-ov vijećnik Ivica Budimir i Nezavisna lista Tomislava Zaninovića, dugogodišnjega predsjednika tog kotara, uz kojega u vijeću sjedi i Ante Perović.

Kako smo već pisali, Centar koji je osvojio tri vijećničke fotelje, predvođen Anitom Birimišom u ovome kotaru, glasao je protiv ove odluke. Aktualno stanje u kotaru prokomentirao je i novoizabrani predsjednik Lozo.

- Hvala onima koji su glasali za mene, ali i onima koji su bili prisutni na sjednici ali nisu glasali. I oni su pokazali da žele raditi i odlučivati, to je demokracija. Za izbor predsjednika vijeća potrebna je natpolovična većina. Dakle, nije potrebna jednoglasna podrška.

image
Joško Ponoš/Cropix

Moj program i mene osobno mogli su podržati i vijećnici Centra. Oni su odlučili kako je bolje ići na nove izbore, ostali vijećnici, većina, mislili su da to građani u ovom trenutku najmanje žele, pa se suradnja između mene, HDZ-a i Nezavisne liste Tomislava Zaninovića nametnula sama od sebe – kazao nam je te dodao kako je mišljenja da bi građani novim izborima više izgubili nego dobili.

Upitali smo ga i hoće li za vrijeme cijelog mandata biti na predsjedničkom mjestu ili će određeni vremena fotelju prepustiti nekome drugome.

- Daljnji koraci, pa tako i trajanje mandata, dogovarat će se unutar većine u vijeću kotara, ali ću uzimati u obzir i sve dobre prijedloge opozicije, jer smatram da smo ipak svi u kotarskom vijeću kako bi doprinijeli boljitku našeg kotara. O svemu ćemo blagovremeno obavještavati javnost – pojašnjava.

Što se tiče rada u kotaru, kaže kako imaju osmišljen program koji uključuje proširenje i obnovu rekreacijskih zona, uređenje novih igrališta za djecu, potom organizaciju društvenih događanja te bolje informiranje građana o radu Kotarskoga vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 11:39